295
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι μανιώδης πλην ιδιόρρυθμος συλλέκτης. Η συλλογή του αντανακλά την παρορμητική και υπερβολική προσωπικότητά του | CreativeProtagon

Ο Ντεπαρντιέ ξεπουλάει την Τέχνη του σε δημοπρασία

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 20:39
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι μανιώδης πλην ιδιόρρυθμος συλλέκτης. Η συλλογή του αντανακλά την παρορμητική και υπερβολική προσωπικότητά του
|CreativeProtagon

Ο Ντεπαρντιέ ξεπουλάει την Τέχνη του σε δημοπρασία

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 20:39

«Να σου τα φάνε οι γιατροί και οι δικηγόροι!» είναι κατάρα 100% ελληνική, η Γαλλία δεν έχει καμία σχέση. Οπότε, ούτε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Και όμως…

Σχεδόν 250 έργα Τέχνης, μεταξύ των οποίων γλυπτά, πίνακες και σχέδια, από τη συλλογή έργων του γάλλου ηθοποιού θα δημοπρατηθούν στο Παρίσι την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στη δεύτερη δόση της εκποίησης που ξεκίνησε την Τρίτη 26 του μήνα.

Είναι σημαντικά έργα τα εκποιούμενα, αφού μεταξύ τους περιλαμβάνονται ακόμη και γλυπτά του Ογκίστ Ροντέν, δημιουργού του περίφημου «Στοχαστή», αλλά και σπουδαίων εικαστικών του 20ού αιώνα. Ο Ντεπαρντιέ είναι μανιώδης πλην ιδιόρρυθμος συλλέκτης, λένε.

Η πώληση των έργων του θα του αποφέρει ποσόν 3-5 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι τα τρία γλυπτά του Ροντέν αγοράστηκαν από τον ηθοποιό ύστερα από τον ρόλο του κορυφαίου γλύπτη, τον οποίο ερμήνευσε στο φιλμ «Camille Claudel» του μακρινού 1988 (τότε ο Ντεπαρντιέ δεν ήταν, φυσικά, κούκλος, πάντως δεν ήταν και παχύσαρκος αλκοολικός).

Μα, γιατί ξεπουλάει ο καλλιτέχνης την περιουσία του;

Τα κουτσομπολιά στα γαλλικά μέσα επιμένουν ότι ο 74χρονος Ντεπαρντιέ έχει ιατρικά έξοδα, αφού έχει υποβληθεί σε πενταπλή επέμβαση μπαϊμπάς, αλλά και νομικά έξοδα, αφού από το 2020 τελεί υπό έρευνα για βιασμό και σεξουαλική επίθεση κατά της ηθοποιού Σαρλότ Αρνού και άλλων 14 γυναικών.

Τα φύλλα σχολίασαν και τη φιλότεχνη πλευρά του: «Η συλλογή του αντανακλά την παρορμητική και υπερβολική προσωπικότητά του. Είναι εκκεντρικός φιλότεχνος, αφού αρνείται να κρεμάσει τους πίνακές του στους τοίχους, προτιμώντας να τους στοιβάζει στο πάτωμα, μερικές φορές και ανάποδα, ώστε να δίνει στο σπίτι του επί της οδού Cherche Midi, στο κομψό 6ο Διαμέρισμα του Παρισιού, μποέμικη  ατμόσφαιρα».

Τους τελευταίους μήνες, ένας άλλος γάλλος ηθοποιός, ο σπουδαίος και ως γόης Αλέν Ντελόν, πούλησε τη συλλογή έργων Τέχνης του για ποσόν περίπου 8 εκατ. ευρώ – χωρίς να έχει προβλήματα νομικής φύσεως όμως, ίδιου είδους με του Ντεπαρντιέ τουλάχιστον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...