441
Ο Μπρίτον είχε αναπτύξει ένα «σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον» για τα ζώα, τουλάχιστον από το 2014, ανέφεραν στο δικαστήριο οι εισαγγελείς | μέσω news.sky.com

Βρετανός φυσιοδίφης βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 40 σκύλους

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2023, 17:52
Ο Μπρίτον είχε αναπτύξει ένα «σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον» για τα ζώα, τουλάχιστον από το 2014, ανέφεραν στο δικαστήριο οι εισαγγελείς
|μέσω news.sky.com

Βρετανός φυσιοδίφης βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 40 σκύλους

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2023, 17:52

Ενας διάσημος βρετανός ειδικός κροκοδείλων ομολόγησε την ενοχή του για 60 αποτρόπαιες κατηγορίες, περιλαμβανομένων των αδικημάτων της κτηνοβασίας και της κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

Οπως παραδέχθηκε ο Ανταμ Μπρίτον σε δικαστήριο στην Αυστραλία τη Δευτέρα, βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του να βασανίζει δεκάδες σκυλιά μέχρι να πεθάνουν τα περισσότερα από αυτά. Στη συνέχεια δημοσίευε τα κτηνώδη βίντεο στο διαδίκτυο, από όπου είχε επίσης πρόσβαση σε υλικό κακοποίησης παιδιών.

Ο κορυφαίος ζωολόγος, ο οποίος έχει εργαστεί σε παραγωγές του BBC και του National Geographic, αναμενόταν να καταδικαστεί σε επόμενη δικάσιμο.

Οπως μετέδωσε το BBC, τη Δευτέρα, στην ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, οι εισαγγελείς ανέπτυξαν την υπόθεση εναντίον του, με την έδρα να προειδοποιεί προηγουμένως το ακροατήριο να αποχωρήσει από την αίθουσα του δικαστηρίου λόγω των φρικιαστικών λεπτομερειών των εγκλημάτων του.

Ο ανώτατος δικαστής Μάικλ Γκραντ εξέφρασε την ανησυχία ότι όσοι ακούσουν το περιεχόμενο της δικογραφίας θα μπορούσαν να υποστούν «νευρικό κλονισμό» και έλαβε, μάλιστα, τη σπάνια απόφαση να δώσει άδεια αποχώρησης σε μέλη του προσωπικού ασφαλείας του δικαστηρίου και κατώτερους δικαστικούς υπαλλήλους, ανέφεραν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Μπρίτον είχε αναπτύξει ένα «σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον» για τα ζώα, τουλάχιστον από το 2014, ανέφεραν στο δικαστήριο οι εισαγγελείς. Πέραν της εκμετάλλευσης των δικών του κατοικίδιων, χειραγωγούσε ανυποψίαστους ιδιοκτήτες σκύλων για να του δώσουν τα δικά τους.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσε την ηλεκτρονική πλατφόρμα Gumtree Australia για να βρίσκει ανθρώπους που απρόθυμα παραχωρούσαν συχνά σε τρίτους τα κατοικίδιά τους λόγω ταξιδιών ή επαγγελματικών υποχρεώσεων και δημιουργούσε μια «σχέση» μαζί τους για να διαπραγματευτεί την ανάληψη της επιμέλειας των ζώων. Αν επικοινωνούσαν με τον Μπρίτον για ενημερώσεις σχετικά με τα κατοικίδιά τους, τους έστελνε παλιές φωτογραφίες των άτυχων ζώων.

Στην πραγματικότητα, κακοποιούσε τα ζώα που του είχαν εμπιστευθεί σε ένα κοντέινερ το οποίο είχε εξοπλίσει με κάμερες και μικρόφωνα –ο ίδιος κατά την ακρόασή του το αποκάλεσε «δωμάτιο βασανιστηρίων»– προτού κοινοποιήσει τα βίντεο με τα εγκλήματά του στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα.

Ενα τέτοιο βίντεο βρέθηκε στα χέρια της αστυνομίας, η οποία συνέλαβε τον Μπρίτον τον Απρίλιο του 2022.

Από τα 42 σκυλιά που κακοποίησε τους 18 μήνες πριν από τη σύλληψή του, τα 39 πέθαναν.

Ο Μπρίτον προφυλακίστηκε μετά τη σύλληψή του και θα επιστρέψει στο δικαστήριο για την εκδίκαση της ποινής τον Δεκέμβριο.

Γεννημένος στο δυτικό Γιορκσάιρ, ο Μπρίτον μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετακόμισε στην Αυστραλία πριν από περισσότερα από 20 χρόνια για να εργαστεί με κροκόδειλους.

Με διδακτορικό στη ζωολογία, ο 51χρονος είχε αποκτήσει παγκόσμια φήμη για την εξειδίκευσή του, κατείχε ακαδημαϊκή θέση στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin, έχοντας, ακόμη, φιλοξενήσει τον διάσημο παρουσιαστή και φυσιοδίφη Ντέιβιντ Ατένμπορο, όταν το BBC γύριζε μέρος του ντοκιμαντέρ Life in Cold Blood στην ιδιοκτησία του Μπρίτον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...