191
Περαστικοί προσπερνούν τα στούντιο της Paramount, στο Λος Αντζελες. Eγινε ένα πρώτο βήμα για να επαλειτουργήσει η βιομηχανία του θεάματος | REUTERS/David Swanson

Χόλιγουντ: Συμφωνία σεναριογράφων και στούντιο για τη λήξη της απεργίας

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2023, 11:07
Περαστικοί προσπερνούν τα στούντιο της Paramount, στο Λος Αντζελες. Eγινε ένα πρώτο βήμα για να επαλειτουργήσει η βιομηχανία του θεάματος
|REUTERS/David Swanson

Χόλιγουντ: Συμφωνία σεναριογράφων και στούντιο για τη λήξη της απεργίας

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2023, 11:07

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα μεγάλα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο του Χόλιγουντ και το σωματείο των σεναριογράφων φαίνεται ότι απέδωσαν τελικά καρπούς, καθώς οι δύο πλευρές έφτασαν σε μια αρχική συμφωνία.

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν πέντε ημέρες και η συμφωνία είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στον τερματισμό της απεργίας των σεναριογράφων, η οποία έχει βάλει φρένο σε όλες τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως το σωματείο των σεναριογράφων σε ανακοίνωσή του, το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, είπε ότι πρόκειται για μια «εξαιρετική συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει σημαντικά οφέλη για τους συγγραφείς».

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την Washington Post, τα 11.000 μέλη του σωματείου ενημερώθηκαν ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν ακόμη στη δουλειά τους, έως ότου η συμφωνία υπογραφεί με τη μορφή συμβολαίου και επικυρωθεί από την ηγεσία του σωματείου.

Η απεργία των συγγραφέων ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και ήδη έχει ξεπεράσει τις 150 μέρες. Οι σεναριογράφοι διεκδικούν καλύτερες αμοιβές και τον περιορισμό της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στη συγγραφή των σεναρίων.

Ακόμη κι αν οι σεναριογράφοι αναστείλουν την απεργία τους, όμως, τα προβλήματα για τα μεγάλα στούντιο δεν τελειώνουν, καθώς και οι ηθοποιοί απεργούν, με συναφή αιτήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...