394
Γελάει η χώρα με όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο τέως υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος | ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Τζουμάκας: Μεταβατικός πρόεδρος ο Κασσελάκης, δεν μπορεί έτσι να μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2023, 11:23
Γελάει η χώρα με όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο τέως υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος
|ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Τζουμάκας: Μεταβατικός πρόεδρος ο Κασσελάκης, δεν μπορεί έτσι να μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2023, 11:23

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκίνησαν οι πρώτες δηλώσεις αμφισβήτησης της ικανότητας του 35χρονου –κατά δήλωσή του– αυτοδημιούργητου εφοπλιστή να ηγηθεί του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα δούμε αν η εκλογή Κασσελάκη αποτελεί μία ακόμη φάρσα στην πολιτική Ιστορία», σχολίασε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο Στέφανος Τζουμάκας, που επιχείρησε να κοντραριστεί μαζί του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Στις δηλώσεις του στο κανάλι του Φαλήρου για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζουμάκας μίλησε επανειλημμένα για κρίση ηγεσίας, αλλά και για «μεταβατικό αρχηγό» που «ήρθε ως τζογαδόρος» στην πολιτική σκηνή της χώρας.

«Μετά την αποχώρηση του Τσίπρα δημιουργήθηκε μία κρίση ηγεσίας στον χώρο και μία κρίση πολιτικής, αυτό το εκμεταλλεύτηκαν πάρα πολλοί. Ο Κασσελάκης, δεν ήρθε μόνος του, τον έφεραν, ήρθε από την Αμερική. Ο Κασσελάκης έπαιζε στα χρηματιστήρια, έτσι θα μπει στην πολιτική, ως τζογαδόρος; Ολη η χώρα γελάει με αυτήν την κατάσταση», ξεκίνησε το σχόλιό του το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να εξηγήσει πώς ο νεόκοπος πολιτικός αρχηγός κατάφερε να εξασφαλίσει ένα άνετο ποσοστό νίκης στις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε όλη την κατάσταση. Θετικό το ότι τον επέλεξε τόσος κόσμος, αλλά ο κόσμος δεν ψηφίζει πάντα με αρχές. Πολλές φορές ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», παρατήρησε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια άνοιξε διάπλατα το κουτί της (ευθείας) αμφισβήτησης:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νικητής, θα δούμε όμως αν μπορεί να ηγηθεί. Το ζήτημα του ηγεμόνα είναι να γίνει αποδεκτός. Επειδή τον ψήφισαν 50.000 άνθρωποι σημαίνει κάτι;» διερωτήθηκε με νόημα.

Το ίδιο ευθύς εμφανίστηκε ο κ. Τζουμάκας και όσον αφορά το δικό του μέλλον στην Κουμουνδούρου, αλλά και το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το αν θα μείνω στο κόμμα, θα κριθεί από την πορεία της πολιτικής που θα έχει ο χώρος αυτός. Με αυτήν την πολιτική δεν νομίζω να μπορεί να μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε κρίση ηγεσίας», επανέλαβε, για να συμπληρώσει με την εκτίμησή περί μεταβατικού αρχηγού (δηλαδή προέδρου με ημερομηνία λήξης).

«Για μένα είναι μεταβατικός αυτός ο αρχηγός», τόνισε. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε επειδή άσκησε πολιτικές ήττας και ορισμένοι έχουν την αυταπάτη ότι θα δικαιώσουν τις πολιτικές ήττες. Αυτό επιχειρείται τώρα από ορισμένους, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτές τις φάρσες», κατέληξε ο Στέφανος Τζουμάκας στο σχόλιό του για την επικράτηση Κασσελάκη, τους υποστηρικτές του (αφανείς και δηλωμένους) και την επόμενη ημέρα στο κόμμα υπό την ηγεσία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...