646
Aπό τέτοιο σπίτι (το πρώτο στο κέντρο) και από τέτοια γειτονιά μόνο καλές αναμνήσεις μπορεί να έχει ο Κλούνεϊ. Τα εγκαταλείπει, αλλά αυτά τον καλοπληρώνουν για το αντίο | CreativeProtagon / Shutterstock

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μοσχοπουλάει τη βίλα του στη λίμνη Κόμο

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2023, 19:45
Aπό τέτοιο σπίτι (το πρώτο στο κέντρο) και από τέτοια γειτονιά μόνο καλές αναμνήσεις μπορεί να έχει ο Κλούνεϊ. Τα εγκαταλείπει, αλλά αυτά τον καλοπληρώνουν για το αντίο
|CreativeProtagon / Shutterstock

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μοσχοπουλάει τη βίλα του στη λίμνη Κόμο

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2023, 19:45

Ολα τα καλά αναπτυξιακά πρότζεκτ κλείνουν κάποτε τον κύκλο τους, όμως αφήνουν παρακαταθήκες και λεφτά: ο πρώην δήμαρχος του χωριού Λάλιο, μιας φέτας γης δίπλα στην όχθη της λίμνης Κόμο, έχει επίγνωση ότι ο Τζορτζ Κλούνεϊ έδωσε φτερά στον τόπο όταν, προ εικοσαετίας, αγόρασε εκεί μια βίλα, και τον ευχαριστεί από βάθους καρδίας τώρα που φεύγει. Ομως ο αστέρας δεν θα πάει και πολύ μακριά.

Η Λομβαρδία είναι «γειτονιά» με την Προβηγκία στον χάρτη, ωστόσο μαζί με τον Κλούνεϊ θα αναχωρήσουν από το χωριό και η λάμψη, κάποιο σεβαστό τουριστικό συνάλλαγμα, η μόστρα στο λάιφ στάιλ κύκλωμα η οποία, τελικά, προσελκύει και άλλους επενδυτές τύπου Κλούνεϊ εκεί, μέχρις ότου έρθουν τα drones των παπαράτσι ή των διαρρηκτών και τους διώξουν και αυτούς. Δεν έχει καμία σημασία που η Προβηγκία δεν είναι ιταλική επαρχία. Και στις παραμυθένιες Τσίνκουε Τέρε της διπλανής Γένοβας να πήγαινε ο ηθοποιός, το Λάλιο πάλι θα έσκαγε, ίσως και να πλάνταζε στο κλάμα.

Τα τελευταία χρόνια, έγραψε η πρωτευουσιάνα Repubblica στη στήλη της με τις μιλανέζικες ειδήσεις, υπήρξαν φορές που βούιξε ο τόπος ότι ο Κλούνεϊ βρήκε άλλο αραξοβόλι. «Τώρα είναι όλα αληθινά. Υστερα από 20 και πλέον χρόνια ιδιοκτησίας της Villa Oleandra, ο Κλούνεϊ την πουλάει και εγκαταλείπει το Λάλιο». Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε από μεσιτικό γραφείο εξειδικευμένο στα γούστα των Κροίσων και των σταρ του Χόλιγουντ, μέσω του περιοδικού Oggi.

Σε αυτό το έντυπο ο κτηματομεσίτης αποκάλυψε ότι βρέθηκε κιόλας υποψήφιος αγοραστής, όχι όμως ότι συμφωνήθηκε και το ποσόν. Ο μεσίτης μελετάει το θέμα για να δει πόσο μπορεί να φουσκώσει την τιμή της βίλας. Φυσικά, ο ίδιος ο Κλούνεϊ δεν ανακατεύεται στα της αγοραπωλησίας. Η άλλη είδηση, ότι οι Κλούνεϊ θα πάνε στη Νοτιοδυτική Γαλλία, δίπλα στην Κυανή Ακτή και στο Μονακό, προέκυψε από δηλώσεις του περιβάλλοντος της συζύγου του ηθοποιού, Αμάλ Αλαμουντίν. Εκεί η οικογένεια διαθέτει ήδη ένα κτήμα. «Η ηρεμία κατανίκησε τη λαμπρότητα», λοιπόν.

Μάλλον η Villa Oleandra θα πωληθεί 100 εκατ. ευρώ, αν και οι γνωρίζοντες τις πραγματικές αξίες των ακινήτων στην περιοχή του Κόμο υποστηρίζουν ότι η αγοραία τιμή του ακινήτου δεν υπερβαίνει τα 70 εκατ. ευρώ. Δεν χάλασε και ο κόσμος. Ο Κλούνεϊ είχε αγοράσει τη βίλα περί τα 10 εκατ. ευρώ το 2000, άρα κερδίζει πολλά λεφτά, ικανά να εξοφλήσουν τον μεσίτη για τις υπηρεσίες του και να εξασφαλίσουν στον ίδιο βίο τόσο ανέμελο ώστε οι αναμνήσεις του από το Λάλιο να μην τον ενοχλούν, αλλά, αντιθέτως, να τον ευφραίνουν.

«Οντως, ο Τζορτζ Κλούνεϊ πουλάει τη Villa Oleandra. Ολοι εμείς οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουμε παρά να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έκανε για εμάς με την εικοσαετή παρουσία του εδώ» δήλωσε ο Ρομπέρτο Πότσι, ο ευγνώμων πρώην δήμαρχος του Λάλιο. «Οι συνθήκες έχουν αλλάξει, ας το λάβουμε υπ’ όψιν» συνέχισε ο Πότσι. «Το 2002, όταν αγόρασε τη Villa Oleandra, ο Κλούνεϊ ήταν ελεύθερος, ενώ τώρα είναι οικογενειάρχης. Πιστεύω ότι η περιοχή μας θα μείνει για πάντα στην καρδιά του. Φεύγει για τη γυναίκα του και τα παιδιά τους».

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο, λοιπόν, η επιλογή της γαλλικής υπαίθρου οφείλεται στην κοινή επιθυμία του ζεύγους Κλούνεϊ για μεγαλύτερη διακριτικότητα, κυρίως για την προστασία των εξάχρονων διδύμων Ελα και Αλεξάντερ. «Τώρα αρχίζουν να μεγαλώνουν τα μικρά. Είναι λογικό οι γονείς τους να επιθυμούν για αυτά ζωή εκτός επιχρυσωμένου κλωβού. Ετσι, αναζήτησαν έναν τόπο όπου θα μπορούν να κυκλοφορούν πιο ελεύθερα, χωρίς να κινδυνεύουν να πέσουν πάνω στους παπαράτσι».

Ο Πότσι είπε και τα εξής ενδιαφέροντα, που τον τιμούν διότι δείχνουν άνθρωπο στα συγκαλά του: «Ο δήμος έκανε πάντα ό,τι ήταν δυνατόν για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή τους, ωστόσο υπήρξαν κάποιες κλοπές, ειδικά με drones, όλα αυτά τα χρόνια. Για το Λάλιο και για ολόκληρη τη λίμνη Κόμο ο Τζορτζ Κλούνεϊ ήταν ό,τι και η Μπριζίτ Μπαρντό για το Σεν Τροπέ. Εδωσε τρελή ώθηση στον τουρισμό και συνέβαλε στην ανακατασκευή πολλών παλαιών ακινήτων. Θα έχουμε πάντα ανοιχτή την αγκαλιά μας για αυτόν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...