195
| INTIMEnews

Εκτακτη Διυπουργική για την επερχόμενη κακοκαιρία

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2023, 15:57
|INTIMEnews

Εκτακτη Διυπουργική για την επερχόμενη κακοκαιρία

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2023, 15:57

Εκτακτη διυπουργική σύσκεψη συγκλήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίαw στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η οποία σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένεται να πλήξει περιοχές στη Θεσσαλία που πασχίζουν ακόμη να ανακάμψουν από το χτύπημα της Daniel.

Οπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ειδικοτερα στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και Γιάννης Μπρατάκος καθώς και τα υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υγείας, Τουρισμού, Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας. Επιπλέον θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΓΕΕΘΑ, των Περιφερειών της χώρας, της ΚΕΔΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, της ΕΜΥ, μετεωρολόγοι, καθώς και εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...