269
Καπνοί στο Κίεβο, που δείχνουν ότι προηγήθηκε ρωσική επίθεση – καρέ της 21ης Σεπτεμβρίου | REUTERS/Vladyslav Sodel

Ουκρανία: Νέα πλήγματα στην Κριμαία, σε ρωσική αεροπορική βάση

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2023, 19:28
Καπνοί στο Κίεβο, που δείχνουν ότι προηγήθηκε ρωσική επίθεση – καρέ της 21ης Σεπτεμβρίου
|REUTERS/Vladyslav Sodel

Ουκρανία: Νέα πλήγματα στην Κριμαία, σε ρωσική αεροπορική βάση

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2023, 19:28

Τα τελευταία πολεμικά νέα από τα μέτωπα της Ουκρανίας μετέδωσαν η Corriere della Sera και άλλα Δυτικά μέσα. Σύμφωνα με αυτά, οι  Ουκρανοί χτύπησαν με «μαζική» πυραυλική επίθεση ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία, στην περιοχή Σάκι. Οι πληροφορίες προήλθαν  από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Κιέβου.

Η συγκεκριμένη βάση, η οποία είχε υποστεί εκτεταμένη επίθεση και τον περυσινό Αύγουστο, είναι «το σπίτι» των ρωσικών μαχητικών στη χερσόνησο. Οι ίδιες ουκρανικές πηγές διέσπειραν ότι η επίθεση έγινε από το ουκρανικό Ναυτικό και ότι στον χώρο του αεροδρομίου εκείνη την ώρα ήταν σταθμευμένα τουλάχιστον 12 μαχητικά αεροσκάφη Su-24 και Su-30.

Τα πλήγματα έγιναν με drones και πυραύλους Neptune (ίδιοι με εκείνους που βύθισαν πέρυσι το πλοίο «Μασκβά»). Η Corriere υπογράμμισε ότι οι επιτυχίες του Κιέβου στην Κριμαία οφείλονται στους πυραύλους που έχει προμηθευθεί από Δυτικές χώρες, ιδίως από τη Βρετανία και τη Γαλλία.

Σε ό,τι αφορά το νότιο μέτωπο του Ντονμπάς, σημείωσε ότι υπάρχουν κινήσεις τεθωρακισμένων μονάδων του Κιέβου πέραν της «πρώτης γραμμής» των Ρώσων, «κάτι που μπορεί να εξελιχθεί σε πλεονέκτημα, υπό την προϋπόθεση της διάρκειας της επιχείρησης».

Το υποβρύχιο που χτύπησαν στη Σεβαστούπολη οι βρετανικοί πύραυλοι Κρουζ την περασμένη εβδομάδα δεν θα ξαναπέσει στο νερό, κατέληξε η Corriere, βασισμένη σε εκτιμήσεις ειδικών που «ανέλυσαν τις εικόνες από τις ζημιές που υπέστη». Και αυτό επειδή «φαίνεται ότι έχει χτυπηθεί η γάστρα του».

Οι ουκρανικές πηγές τροφοδότησαν τα Δυτικά media και με τα εξής στοιχεία: «Η Ρωσία επιμένει να βομβαρδίζει ολόκληρη την Ουκρανία, έτσι είναι πιθανό να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τις επόμενες εβδομάδες. Βάλλει εναντίον πολιτικών και στρατιωτικών στόχων, και στο δυτικό τμήμα. Από την ημέρα της εισβολής έχουν συμπληρωθεί 1.000 ώρες συναγερμού λόγω αεροπορικών επιθέσεων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...