345
| REUTERS/Stefan Wermuth

Αποχωρεί ο Μέρντοκ από πρόεδρος του Fox και της News Corp.

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2023, 17:03
|REUTERS/Stefan Wermuth

Αποχωρεί ο Μέρντοκ από πρόεδρος του Fox και της News Corp.

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2023, 17:03

Ο μεγιστάνας των media Ρούπερτ Μέρντοκ αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της Fox Corporation και του News Corp., όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ίδιος.

Τη θέση του πρόκειται να αναλάβει ο μεγαλύτερος γιος του Λάχλαν Μέρντοκ, ενώ ο ίδιος θα αναλάβει νέο ρόλο ωςεπίτιμος πρόεδρος στα διοικητικά συμβούλια των δύο ομίλων.

«Στη διάρκεια ολόκληρης της επαγγελματικής μου ζωής, ασχολούμουν καθημερινά με ειδήσεις και ιδέες και αυτό δεν θα αλλάξει. Ηρθε όμως η κατάλληλη στιγμή για μένα να αναλάβω διαφορετικούς ρόλους», ανέφερε ο 92χρονος επιχειρηματίας σε ένα σημείωμά του προς το προσωπικό.

«Εκ μέρους των διοικητικών συμβουλίων του FOX και της News Corp, των ηγετικών ομάδων και όλων των μετόχων που επωφελήθηκαν από τη σκληρή δουλειά του, συγχαίρω τον πατέρα μου για την αξιοσημείωτη σταδιοδρομία των 70 χρόνων» ανέφερε στη δική του δήλωση ο Λάχλαν Μέρντοκ.

«Τον ευχαριστούμε για το όραμά του, το πρωτοποριακό του πνεύμα, την ακλόνητη αποφασιστικότητά του και τη διαρκή κληρονομιά που αφήνει στις εταιρείες που ίδρυσε και σε αμέτρητους ανθρώπους που έχει επηρεάσει. Είμαστε ευγνώμονες που θα υπηρετήσει ως επίτιμος πρόεδρος και γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσει να παρέχει πολύτιμες συμβουλές και στις δύο εταιρείες» πρόσθεσε.

Το Fox News ανακοίνωσε την αποχώρηση του Ρούπερτ Μέρντοκ την Πέμπτη το πρωί, με τον παρουσιαστή Μπιλ Χέμερ να επαινεί τον ιδρυτή του δικτύου.

«Ο Ρούπερτ Μέρντοχ δημιούργησε όλα αυτά και πολλά άλλα σε όλη την Αμερική και τον κόσμο», είπε ο Χέμερ. «Το έργο της ζωής του έχει αφήσει ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στο παγκόσμιο τοπίο των μέσων ενημέρωσης. Οι συνεισφορές του είναι αναρίθμητες και εξαιρετικές και τον ευχαριστούμε που μας άφησε να γίνουμε μέρος όλων αυτών».

«Χωρίς αυτόν, δεν θα ήμασταν εδώ», πρόσθεσε η παρουσιάστρια Ντέϊνα Περίνο.

Ο Μέρντοκ συμπεριλήφθη τρεις φορές στην ετήσια λίστα του περιοδικού Time με τα 100 πρόσωπα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Εκτιμήθηκε ως ο 13ος ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes για το έτος 2010.

Κατέχοντας ένα δίκτυο επιχειρήσεων, θεωρείται ο 83ος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με εκτιμώμενη περιουσία του για το 2021 να ανέρχεται στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...