255
|

Kυβέρνηση: Μόνο οι επαγγελματίες συνδικαλιστές απήργησαν σήμερα

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2023, 14:49

Kυβέρνηση: Μόνο οι επαγγελματίες συνδικαλιστές απήργησαν σήμερα

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2023, 14:49

Τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που εισήχθη προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, σχολίασαν δηκτικά τόσο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όσο και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, Αδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του κοινοβουλίου.

«Οι εποχές που το κράτος κοιτά με απάθεια κάποιους να ταλαιπωρούν τους πολίτες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί… Συνδικαλιστές του δημοσίου απεργούν για νόμο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα», τόνισε μεταξύ άλλων στο briefing ο Παύλος Μαρινάκης.

«Η σημερινή απεργία απέτυχε, γιατί οι εργαζόμενοι στηρίζουν τις αλλαγές… Δείξτε μου ένα εργοστάσιο που δεν δούλεψε σήμερα, μόνο οι επαγγελματίες απεργοί δεν δούλεψαν», τόνισε από την πλευρά του ο Αδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής.

«Η σημερινή απεργία απέτυχε όπως και η ‘μεγαλειώδης συγκέντρωση’ στο Σύνταγμα, διότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τις αλλαγές που φέραμε», σχολίασε ειρωνικά ο υπουργός Εργασίας κατά την παρέμβασή του  στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Επικαλούμενος μάλιστα στοιχεία της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος), παρατήρησε ότι σε σύνολο 9.000 ιδιωτικών εκπαιδευτικών απήργησαν από 12 έως 30.

«Οι συνδικαλιστές κάνουν απεργία για ψύλλου πήδημα, χωρίς να συμφωνούν αυτοί που εκπροσωπούν», επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας το παράδοξο ότι στη σημερινή απεργία μετέχει η ΑΔΕΔΥ παρότι το νομοσχέδιο δεν αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας είχε και ένα επεισόδιο με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκη, Δημήτρη Νατσιο, προειδοποιώντας ότι θα προσφύγει εναντίον του στη Δικαιοσύνη, επειδή επικαλέστηκε δημοσίευμα που εμφανίζει εταιρεία του (του κ. Γεωριγάδη) να έχει παρανομήσει απέναντι σε εργαζόμενό της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...