655
O εμβληματικός Μικ Τζάγκερ και η μάχη που έδωσε με το φουλάρι του | GettyImages

Οσα παίρνει ο άνεμος: οι σελέμπριτι στο δείπνο Καρόλου – Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2023, 17:13
O εμβληματικός Μικ Τζάγκερ και η μάχη που έδωσε με το φουλάρι του
|GettyImages

Οσα παίρνει ο άνεμος: οι σελέμπριτι στο δείπνο Καρόλου – Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2023, 17:13

Ενας… ανεμοδαρμένος Μικ Τζάγκερ, μια πολύ πιο αποκαλυπτική από ό,τι μας έχει συνηθίσει Σαρλότ Γκενσμπούργκ και ένας, ευτυχώς, πιο στιβαρός Χιου Γκραντ ήταν ανάμεσα στους 180 προσκεκλημένους –από τον κόσμο του αθλητισμού, των τεχνών και των επιχειρήσεων– που είχαν την τιμή να απολαύσουν το δείπνο τους μαζί με το βασιλικό ζεύγος του Ηνωμένου Βασιλείου και το προεδρικό της Γαλλίας, στο σουαρέ της Τετάρτης, στις Βερσαλλίες.

Η Σαρλότ Γκενσμπούργκ αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τον αέρα

Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, ο 63χρονος Χιου Γκραντ έφθασε στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών μαζί με τη σύζυγό του, Αννα Εμπερσταϊν, με την οποία ντύθηκε για πρώτη φορά γαμπρός, στα 57 του, ενώ ήδη η σουηδικής καταγωγής βρετανίδα τηλεοπτική παραγωγός είχε φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, αλλά δεύτερο για τον ηθοποιό. Παρά τα αρκετά μποφόρ που έπνεαν χθες το απόγευμα στη γαλλική πρωτεύουσα, το ζευγάρι πόζαρε με χάρη στο κόκκινο χαλί για τους φωτογράφους.

Ο Χιου Γκραντ με τη σύζυγό του Αννα Εμπερσταϊν

Δεν συνέβη το ίδιο με τον θρυλικό φρόντμαν των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ, ο οποίος βρέθηκε να… παλεύει με το φουλάρι του, το οποίο δεν έδειχνε καμία διάθεση συνεργασίας, για την καθιερωμένη πόζα στον φωτογραφικό φακό. Ο 80χρονος γερόλυκος της ροκ έφθασε στις Βερσαλλίες συνοδευόμενος από την 36χρονη σύντροφό του Μέλανι Χάμρικ, αμερικανίδα χορογράφο και πρώην μπαλαρίνα.

Αγέρωχη η ίδια, πόζαρε στο κόκκινο χαλί με τη μαύρη Jenny Packham τουαλέτα της και την ασημί κεντημένη κάπα της, την ώρα που ο «μια φορά ροκάς, για πάντα ροκάς» Τζάγκερ, αν και έκανε φιλότιμη προσπάθεια να ταιριάζει με τη συνοδό του, τουλάχιστον για τις φωτογραφίες, επέλεξε μεν παπιγιόν, αλλά συνόδευσε τελικά το κοστούμι του με αθλητικά παπούτσια, που δεν ταίριαζαν καθόλου! Ενα γκρι φουλάρι ήρθε να συμπληρώσει το στιλ, το οποίο αν και αρχικά μάλλον τον δυσκόλεψε στις πόζες, στη συνέχεια το μετέτρεψε σε… όπλο κατά του ανέμου, προστατεύοντας με αυτό την πάντα επιμελώς ατημέλητη κόμη του.

Ο Μικ Τζάγκερ με τη σύντροφό του Μέλανι Χάμρικ

Ανάμεσα στη λίστα των προσκεκλημένων βρέθηκε, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, και ο γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό – το αφεντικό της LVMH και o πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Μεταξύ των διασημοτήτων που προσκάλεσαν οι διοργανωτές να δειπνήσουν και να απολαύσουν το ποτό τους μαζί με τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα στην υπερπολυτελή Αίθουσα των Κατόπτρων –έναν χώρο σχεδιασμένο να αντανακλά την παντοδυναμία του Βασιλιά Ηλιου, Λουδοβίκου IΔ’– ήταν και η 52χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια Σαρλότ Γκενσμπούργκ, κόρη των αείμνηστων Σερζ Γκενσμπούργκ και Τζέιν Μπίρκιν.

Κάρολος και Εμανουέλ Μακρόν τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους

Η Γαλλοβρετανίδα, αν και υπέρκομψη μέσα στη μαύρη δημιουργία που επέλεξε για το δείπνο, προδόθηκε από τον άνεμο, που σήκωσε σχεδόν ολόκληρο το φουστάνι της, με την ίδια να χαρίζει στιγμές χαράς στους άνδρες της φιλαρμονικής μπάντας, που κοιτούσαν άναυδοι το θέαμα.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους γαλλο-βρετανικής καταγωγής ήταν και η 27χρονη ηθοποιός Εμα ΜακΚέι, από τη σειρά του Netflix «Sex Education», με την οποία τα μποφόρ συνεργάστηκαν υπέροχα, φυσώντας διακριτικά τα μακριά μαλλιά της και χαρίζοντάς της την τέλεια λήψη για τους φωτογράφους.

Ανάμεσα σε όσους συνόδευσαν τον Κάρολο και την Καμίλα στο δείπνο τους με το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, και ο ιβοριανός πρώην επιθετικός της Τσέλσι Ντιντιέ Ντρογκμπά με τη νέα του σύντροφο Γκαμπριέλ Λεμέρ. Εκεί ήταν, επίσης, ο πρώην προπονητής της Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, ο ουαλός συγγραφέας Κεν Φόλετ, ο θεατρικός συγγραφέας σερ Κρίστοφερ Χάμπτον, η γαλλίδα πρώην αθλήτρια του τένις Αμελί Μορεσμό και πολλοί άλλοι.

Οι λαμπεροί επισκέπτες απόλαυσαν τα καλύτερα της γαλλικής κουζίνας, όπως αστακό και κοτόπουλο ποσέ με βατόμουρα, με τους βραβευμένους με Michelin σεφ Γιανίκ Αγιενό, Αν-Σοφί Πικ και Πιερ Ερμέ να επιβλέπουν το μενού – το οποίο προηγουμένως είχε λάβει, φυσικά, τη βασιλική σφραγίδα έγκρισης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...