764
«Σφάζονται» οι εκατέρωθεν υποστηρικτές των δύο μονομάχων με ρητορική που πολλές φορές ξενίζει | INTIMEnews

Ο Κασσελάκης απαντά στην Αχτσιόγλου ως… νικητής: Σε σέβομαι και σε πιστεύω για το «SMS σε Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2023, 09:01
«Σφάζονται» οι εκατέρωθεν υποστηρικτές των δύο μονομάχων με ρητορική που πολλές φορές ξενίζει
|INTIMEnews

Ο Κασσελάκης απαντά στην Αχτσιόγλου ως… νικητής: Σε σέβομαι και σε πιστεύω για το «SMS σε Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2023, 09:01

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μαίνεται ο εσωκομματικός «πόλεμος» με ρητορική που πολλές φορές ξενίζει, τουλάχιστον σε σχέση με αντίστοιχες διαδικασίες στο παρελθόν σε άλλα κόμματα.

Ενδεικτική η περιγραφή «σκοτεινή εικόνα» για την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Θανάση Καρτερό -εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο της διακυβέρνησής του- σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή».

Μεταξύ άλλων ο Θανάσης Καρτερός κάνει λόγο για «γνωστούς αγνώστους του διαδικτύου» που όπως γράφει «κάνουν τη δουλειά που ξέρουν. Αλλοι γιατί πληρώνονται γι’ αυτή και άλλοι γιατί είναι πρόθυμοι ηλίθιοι, που βλέπουν τον ίσκιο τους το απόγευμα και φαντασιώνονται ότι είναι opinion makers».

«Είναι κάποιος από τους υποψήφιους τοξικός; Δίνει τη μάχη του με όρους σκότους; Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που προκύπτει είναι αυτόκλητοι σωτήρες, τιμωροί, εκκαθαριστές του Διαδικτύου, που είδαν φως κι ανέβηκαν», επισημαίνει χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά το αίτημα που εκφράζεται από πολλούς (ανάμεσά τους και ο Πάνος Σκουρλέτης) «να πάρει ο Τσίπρας θέση», επιφυλάσσει ένα εξόχως καυστικό σχόλιο:

«Θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα».

«Θα έπρεπε όλοι να προστατεύσουν τον Τσίπρα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να προστρέχουν σ’ αυτόν για τις ασχήμιες. Η σιωπή του εξάλλου μιλάει πολύ καθαρά αν ξέρουν να ακούνε», καταλήγει στο άρθρο του ο Θανάσης Καρτερός.

Mε τα… «σεσημασμένα» όμως τρολ του Διαδικτύου τα βάζει και η «Εφημερίδα των Συντακτών» που έχει εκφράσει εδώ και ημέρες τη στήριξή της στην επιλογή Αχτσιόγλου για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατονομάζοντας μάλιστα (δείτε το κάτω)  συγκεκριμένους λογαριασμούς (που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν πρωτοστατήσει στην αντικυβερνητική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι που ήρθε η νέα διπλή οδυνηρή ήττα στις εκλογές) ως «επαγγελματίες υποστηρικτές» του Στέφανου Κασσελάκη.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "efsyr Û Στο twitter πάντως κεντρικό ρόλο στην ακατάπαυστη προώθηση του Κασσελάκη διαδραματίζει o ανώνυμος <<επαγγελματικός>> λογαριασμός Πεν Nταλαoύρα@ntalaoura (16.300 ακόλουθοι), πασίγνωστος στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτικός του κόμματος παλιάς λογαριασμόςόος> (με έντονη απόχρωσης>>. Αυτός o αλληλεπίδραση με τους γνωστούς ανώνυμους λογαριασμούς Marka2, Areti Athanasiou, kokkaliara) δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και έχει πάνω από 150 αναρτήσεις την ημέρα, στοιχείο που δείχνει αυτοματοποιημένη συμπεριφορά (bot/semi- bot)."

Την Πέμπτη, με νέα του ανάρτηση στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση… φιλίας και σεβασμού στην αντίπαλό του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου, σε μια προσπάθεια αφενός να απαντήσει στις βολές της ότι ο ίδιος δεν αποδοκιμάζει τις πολάκειες επιθέσεις στο πρόσωπό της και αφετέρου να παρουσιάσει και εαυτόν ως θύμα αντίστοιχων επιθέσεων από την κομματική νομενκλατούρα στην Κουμουνδούρου (εξ ου και ο αυτοπροσδιορισμός του ως υποψήφιος που δεν έχει την ομπρέλα –διόλου τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης λέξης– προστασίας του κομματικού σωλήνα).

Εμφανιζόμενος και μιλώντας ως βέβαιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι δεν έχει αντιπάλους στο κόμμα, αλλά συναγωνιστές, ότι σέβεται και τιμά την κυρία Αχτσιόγλου και μάλιστα ότι την πιστεύει απόλυτα για το θέμα του «SMS στον Τσίπρα», για το οποίο η ίδια απάντησε με εξώδικο.

Προσωπικά, λέει, «έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις. Από τα ΜΜΕ του συστήματος, αλλά ακόμα και από εκείνα του κόμματος, ως υποψήφιος που δεν έχει την ομπρέλα προστασίας του κομματικού σωλήνα» και υπόσχεται ότι θα τις αντιμετωπίσει όλες. Και προεξοφλώντας ότι θα είναι ο νικητής της μονομαχίας την Κυριακή, διαβεβαιώνει ότι τη Δευτέρα θα είναι ενωτικός, «ασπίδα προστασίας» σε όλες και όλους τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά το κείμενο της ανάρτησης Κασσελάκη:

Πέμπτη 21/9/23

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι:

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Ανθρώπους που από τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί στη μάχη για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο.

Προσωπικά, έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις.

Από τα ΜΜΕ του συστήματος, αλλά ακόμα και από εκείνα του κόμματος, ως υποψήφιος που δεν έχει την ομπρέλα προστασίας του κομματικού σωλήνα.

Και από το ίδιο το Μαξίμου, που με πολεμάει λυσσαλέα πριν καν εκλεγώ.

Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω όλες τις επιθέσεις.

Και να τις συντρίψω μία προς μία.

Όμως να ξέρουν όλοι ότι για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου θα είμαι ασπίδα προστασίας.

Δευτέρα 25/9/23

Είμαστε μία γροθιά.

Και είμαστε με το φως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...