537
Στον δρόμο για την τελική αναμέτρηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, η Εφη Αχτσιόγλου θυμήθηκε ότι ο Παύλος Πολάκης βρίζει... όποιον μιλάει ελληνικά | Dimitris Kapantais / SOOC

Αχτσιόγλου: Ο Πολάκης βρίζει όποιον μιλάει ελληνικά και ο Κασσελάκης τσιμουδιά

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2023, 15:55
Στον δρόμο για την τελική αναμέτρηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, η Εφη Αχτσιόγλου θυμήθηκε ότι ο Παύλος Πολάκης βρίζει... όποιον μιλάει ελληνικά
| Dimitris Kapantais / SOOC

Αχτσιόγλου: Ο Πολάκης βρίζει όποιον μιλάει ελληνικά και ο Κασσελάκης τσιμουδιά

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2023, 15:55

Οσο πλησιάζει η ώρα της τελικής αναμέτρησης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κορυφώνεται και η σύγκρουση των δύο φατριών που τη διεκδικούν. Και λίγες ώρες μετά το «για όλα υπάρχει ένα όριο» της Τρίτης, η υποψήφια πρόεδρος Εφη Αχτσιόγλου επέλεξε να κλιμακώσει την (αντ)επίθεσή της όχι μόνο κατά του αντιπάλου της στο β’ γύρο, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και στον εκ των βασικών «καθοδηγητών» του, Παύλο Πολάκη.

Εξαίφνης λοιπόν, η κυρία Αχτσιόγλου θυμήθηκε ότι ο, κατά δήλωση Τσίπρα, αψύς Σφακιανός βρίζει όποιον μιλάει ελληνικά και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποφεύγει να καταδικάσει τις υβριστικές επιθέσεις του βουλευτή Χανίων στο πρόσωπό της.

«Εχουμε βασικό στέλεχος, τον κ. Πολάκη ο οποίος εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις απέναντί μου και απέναντι και σε άλλους. Ο συνυποψήφιος που υποστηρίζεται από τον κ. Πολάκη δεν μπορεί να μην καταδικάζει αυτές τις επιθέσεις. Ο κ. Πολάκης καθυβρίζει όποιον μιλάει ελληνικά και ο συνυποψήφιος δεν αποδοκιμάζει», δήλωσε συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στο «Κόκκινο 105,5»

Αν και όπως είπε, δεν επιθυμεί να μπαίνει σε αντιπαραθέσεις εκτός πολιτικής, η Εφη Αχτσιόγλου επανέλαβε πως «υπάρχει ένα όριο που έσπασε, γιατί διαπότισε τη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματός μας. Βαθιά συκοφαντικές και άθλιες επιθέσεις πραγματικά». «Υπηρετήσαμε το χώρο με απόλυτη ανιδιοτέλεια και φέραμε μετρήσιμα αποτελέσματα. Και σήμερα γίνεται αυτό», διαπίστωσε με απογοήτευση.

Στο ίδιο πλαίσιο κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να απέχουν από τέτοιου είδους συμπεριφορές «γιατί δεν περιποιεί τιμή για κανέναν». «Ετσι δεν θα είμαστε συντεταγμένοι. Αυτές οι επιθέσεις χαρακτηρίζουν άλλους χώρους, όχι την Αριστερά», θέλησε να επισημάνει, με τα κενά μνήμης αναφορικά με τη συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού και βουλευτή Πολάκη εν γένει, να επανέρχονται επίμονα…

Οσον αφορά τον αντίπαλό της στη μονομαχία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, επανέλαβε πως δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική του πρόταση και γι’ αυτό άλλωστε τον προκάλεσε σε debate «με συντροφικούς όρους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για να αναδειχθούν οι πολιτικές θέσεις.

Κοινός στόχος, κατέληξε η κυρία Αχτσιόγλου, είναι η νίκη επί του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά υπάρχει ένα ερωτηματικό για το σχέδιο του κ.Κασσελάκη, παρατήρησε.

Με Αχτσιόγλου η Εφ. Συν.

Σαφή θέση υπέρ της Εφης Αχτσιόγλου εν τω μεταξύ πήρε η «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία σε Αποψή της στο φύλλο της Τετάρτης, υπογραμμίζει με νόημα ότι η Αριστερά δεν μπορεί να ανακάμψει από τη διπλή εκλογική ήττα μέσα από την εγκατάλειψη των δικών της αρχών και αξιών.

Οπως σημειώνεται, οι εσωτερικές συγκρούσεις σε κόμματα και οργανώσεις πήραν πολλές φορές ακραίες μορφές και οδήγησαν σε μάχες πολιτικής αλληλοεξόντωσης. Όμως στις περιπτώσεις εκείνες το διακύβευμα υπήρξε πάντοτε πολιτικό.

«Αντίθετα στη σημερινή περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει η Εφ. Συν, «δεν υπάρχει κάτι ανάλογο, εφόσον ο κ. Κασσελάκης κρατά ακόμα κρυφό το πολιτικό του πρόγραμμα και περιορίζεται στην εκφώνηση κάποιων συνθημάτων που θεωρεί -και όπως φαίνεται δικαίως- ότι συγκινούν μέρος της εκλογικής πελατείας του κόμματος» και στο πλαίσιο αυτο διερωτάται «σε ποια βάση άραγε έχουν στρατευθεί όλοι αυτοί οι ανώνυμοι (και λίγοι επώνυμοι) υποστηρικτές του;»

Το ζήτημα, υπογραμμίζεται, δεν αφορά πλέον μόνο το ίδιο το κόμμα και τα μέλη του. Διότι «η Αριστερά δεν μπορεί να ανακάμψει από τη διπλή εκλογική ήττα μέσα από την εγκατάλειψη των δικών της αρχών και αξιών» και «αν υποχωρήσει από αυτές, χάρη σε μια ψευδαίσθηση “υπέρβασης”, θα έχει οριστικά χάσει το παιχνίδι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...