669
| CreativeProtagon

«Εφη ερχόμαστε» και «κωλοτούμπες»

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2023, 16:00
|CreativeProtagon

«Εφη ερχόμαστε» και «κωλοτούμπες»

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2023, 16:00

Οποιος παρακολουθεί τα social media των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό, δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει την ποιοτική αναβάθμιση των τοποθετήσεων: δεν υπάρχουν πια οι συνήθεις και τελικά ανέμπνευστες ύβρεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχουν μόνο καυστικές αιχμές για τους εσωκομματικούς αντιπάλους εν όψει των εκλογών για την αρχηγία: μια εικόνα που περιγράφει ένα σκηνικό διάσπασης, αφού δύσκολα μπορεί κανείς να σκεφτεί πώς θα συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα ο Παύλος Πολάκης, διαπρύσιος υποστηρικτής του υποψηφίου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, με τη διεκδικήτρια της αρχηγίας, Εφη Αχτσιόγλου. Ή πώς μπορεί η τελευταία να αντέξει στον ΣΥΡΙΖΑ ως ηττημένη και ενώ στρατιές διάφορων τρολ διακινούν ότι η ίδια είχε υπονομεύσει τον Αλέξη Τσίπρα και ότι του είχε στείλει και SMS στο οποίο του ζητούσε να παραιτηθεί –ισχυρισμό που διέψευσαν τόσο η πλευρά του απερχόμενου προέδρου όσο φυσικά και η κυρία Αχτσιόγλου, αλλά το παιχνίδι της υποψηφιότητας Κασσελάκη έγινε.

Υπό μία έννοια στον ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζουν τώρα το δηλητήριο που οι ίδιοι έφτιαξαν, όταν ανήγαγαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μοναδικό πεδίο άσκησης πολιτικής, διαμόρφωσης πολιτικού λόγου και επιστράτευσης επώνυμων και ανώνυμων φανατισμένων οπαδών. Και υπό αυτό το πρίσμα, ας πρόσεχαν…

Την Τρίτη, λοιπόν, στα social media είδαμε τον κ. Πολάκη καβάλα σε μοτοσικλέτα να στέλνει μήνυμα στην κυρία Αχτσιόγλου, επειδή αυτή τόλμησε να πει ότι ο κ. Κασσελάκης έχει ήδη επιλέξει τους συνεργάτες του –μεταξύ αυτών τον βουλευτή Χανίων και την Θεοδώρα Τζάκρη. «Ερχόμαστε!» απείλησε την κυρία Αχτσιόγλου ο κ. Πολάκης, συνοδευόμενος από την κυρία Τζάκρη.

 

Η οποία κυρία Τζάκρη είναι σταθερά πίσω όχι μόνο από τον κ. Πολάκη αλλά και πίσω από τον κ. Κασσελάκη όταν αυτός κάνει δηλώσεις –άλλωστε τι Πολάκης, τι Κασσελάκης, τους δύο δεν τους ενώνουν μόνο τα Χανιά αλλά και η γνωστή τοξική ρητορική περί media, δικαστών κλπ.

Η κυρία Τζάκρη είναι βουλευτής –βουλεύτρια κατά το συριζαϊκό λανγκάζ– Πέλλας εδώ και περίπου 20 χρόνια και κατέχει το ακατάρριπτο κοινοβουλευτικό ρεκόρ να έχει ψηφίσει και τα τρία μνημόνια με τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Εσπευσε από τις πρώτες να εκδηλώσει την υποστήριξή της στον κ. Κασσελάκη –το γεγονός ότι η κυρία Αχτσιόγλου είναι από τα Γιαννιτσά (Πέλλας) και θα μπορούσε ως αρχηγός να επιλέξει να εκλεγεί εκεί, κάνει πιο ξεκάθαρες τις επιλογές.

Μια άλλη αξιοπρόσεκτη παρουσία στα social media είναι αυτή της συγγραφέως Ελενας Ακρίτα, η οποία τον Ιούνιο εξελέγη βουλευτής-βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η περίπτωσή της έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς με μια υπέροχη πολιτική πιρουέτα, απέσυρε ξαφνικά και με ανάρτησή της στο facebook τη στήριξή της στην κυρία Αχτσιόγλου και τάχθηκε υπέρ του κ. Κασσελάκη! Μάλιστα απέδωσε αυτή τη μεταπήδησή της στις δηλώσεις που έκανε μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής η πρώην υπουργός και διατύπωσε το εξής υπέροχο: «Μόνον οι ανόητοι αγκιστρώνονται στην αρχική τους επιλογή»!

Οταν την εγκάλεσαν για «κωλοτούμπα», η κυρία Ακρίτα αντέδρασε. Με συμπληρωματική ανάρτηση στο facebook έγραψε πως «κωλοτούμπα κάνει όποιος προσβλέπει σε πολιτικές καριέρες», «κωλοτούμπα κάνεις για να κερδίσεις πόστα», «κωλοτούμπα κάνεις για τα χρήματα», «κωλοτούμπα κάνεις για αναγνωρισιμότητα» και για την ίδια δεν ισχύει τίποτα από τα τέσσερα. Το γεγονός ότι κωλοτούμπα κάνεις όταν κάνεις κωλοτούμπα φαίνεται ότι της διέφυγε.

Παράλληλα με την κυρία Ακρίτα, ένας άλλος όψιμος Συριζαίος και επίσης μαχητής των social media, ο Ευάγγελος Αντώναρος, έσπευσε να ταχθεί υπέρ του κ. Κασσελάκη.

«Καλώ όλες και όλους, τους χιλιάδες πολίτες που με εμπιστεύθηκαν στις δύο πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες, να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη», έγραψε μεταξύ άλλων στο X (πρώην Twitter).

Και καθώς η «κωλοτούμπα» είναι πλέον γωνιδιακό στοιχείο του ΣΥΡΙΖΑ (μια σπουδαία κληρονομιά του απερχόμενου προέδρου), καταγράφηκε και μία εκτός social media: ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής Ηρακλείου και εξέχων υποστηρικτής του Ευκλείδη Τσακαλώτου, διαχώρισε τη θέση του με τον πρώην υπουργό Οικονομικών –που στηρίζει την κυρία Αχτσιόγλου– και δήλωσε ότι προτιμά τον κ. Κασσελάκη. Γιατί; Διότι «ο κ. Κασσελάκης διαθέτει ένα εξαιρετικό χάρισμα που ήταν δομικό έλλειμμα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια και έρχεται να υπερκαλύψει μια πολύ μεγάλη ανάγκη του κόμματος». Βαθιά πολιτική σκέψη…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...