401
Φωτογραφία από τη συνάντηση των δύο ηγετών στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα τον Σεπτέμβριο του 2019 | INTIMEnews

Στις 18.00 την Τετάρτη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 15:09
Φωτογραφία από τη συνάντηση των δύο ηγετών στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα τον Σεπτέμβριο του 2019
|INTIMEnews

Στις 18.00 την Τετάρτη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 15:09

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας – 11.00 τοπική) θα γίνει η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη,  στο περιθώριο της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το παρών στη συνάντηση της Νέας Υόρκης θα δώσουν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν. Ζητούμενο, η εξεύρεση βηματισμού για τις πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και μία πρώτη προσέγγιση για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη ξεκινά με συνέντευξη στον γνωστό δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ενώ μετά τον πρόεδρο Ερντογάν ακολουθεί η καθιερωμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Η ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις 18.00 (τοπική ώρα/ 1.οο ωρα Ελλάδας Παρασκευή).

Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος στη συνάντηση Γεραπετρίτη με ΑJC

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ  έχει την Τρίτη τριμερή συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και του Ισραήλ και ετραμερή, με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, και της Κροατίας.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), στην οποία θα συμμετάσχουν η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα παρευρεθεί αργότερα, σε υπουργική Συνάντηση με θέμα την 25η επέτειο υιοθέτησης του Καταστατικού της Ρώμης για την ίδρυση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί, επίσης, στην έναρξη της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία θα εκφωνήσουν ομιλία ο Γενικός Γραμματέας και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τέλος, στο πλαίσιο προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, αλλά και με γνώμονα την προαγωγή των διμερών σχέσεων της Ελλάδας, ο κ. Γεραπετριτης θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ελβετίας, της Σομαλίας, της Τυνησίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη (τοπική ώρα)

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου

9.20, Συνέντευξη στο CNN και τον Richard Quest

11.00, Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan

13:00, Γεύμα με εκπροσώπους της Ομογένειας

16:00, Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη

18:00, Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας,

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου

07:30, Συναντήσεις του Πρωθυπουργού με επενδυτές

12:30, Ομιλία του Πρωθυπουργού σε Πανεπιστήμιο Yale

18:00, Ομιλία Πρωθυπουργού σε Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου

Το πρωί ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων

13.05, Συνάντηση του Πρωθυπουργού με ΓΓ ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...