380
Πλάνα από τη λίμνη Κάρλα στις 14 Σεπτεμβρίου | Alexandros Alamaniotis / SOOC

Υποχωρούν τα νερά στην Κάρλα – Παραμένει για 13η ημέρα χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2023, 11:22
Πλάνα από τη λίμνη Κάρλα στις 14 Σεπτεμβρίου
|Alexandros Alamaniotis / SOOC

Υποχωρούν τα νερά στην Κάρλα – Παραμένει για 13η ημέρα χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2023, 11:22

Στη Μαγνησία τα συσσωρευμένα από την θεομηνία προβλήματα εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους αλλά σιγά – σιγά άρχισαν να διαφαίνονται και κάποια αισιόδοξα μηνύματα δίνοντας ελπίδες βελτίωσης, όπως η κατάσταση στην υπερχειλισμένη λίμνη Κάρλα.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, η στάθμη των υδάτων στην Κάρλα σταδιακά υποχωρεί και απομακρύνεται ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν τα παρακάρλια χωριά στη Μαγνησία και τη Λάρισα, αφού η ροή των νερών του Πηνειού προς την περιοχή βαίνει μειούμενη. Επιπλέον, έχει ανοίξει η σήραγγα μήκους 11 περίπου χιλιομέτρων που αποστραγγίζει τη λίμνη μεταφέροντας νερά προς τον Παγασητικό Κόλπο.

Οι κάτοικοι όμως στο Στεφανοβίκειο, τον Ριζόμυλο και τα Κανάλια, της Μαγνησίας, όπως και στα χωριά Σωτήριο, Αχίλλειο, Μόδεστος και Αμυγδαλή, της Λάρισας, εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε ετοιμότητα της Κυριακή, με το φόβο της υπερχείλισης της Κάρλας, που λόγω των πλημμυρών έφτασε και ξεπέρασε τα επίπεδα του 1962 όταν άρχισε η αποξήρανσή της.

Καταστροφές στο λιμάνι του Βόλου μετά από πλημμύρες που προκλήθηκαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» (Alexandros Alamaniotis / SOOC)

Στον Βόλο εξάλλου η κατάσταση παρέμενε απογοητευτική στον τομέα της υδροδότησης της πόλης, αφού για 13η ημέρα οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος στερούνταν του πόσιμου νερού, καθώς το παρεχόμενο νερό δεν είναι κατάλληλο, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει και τις αναφορές του υπουργείου Υγείας.

Στη λάσπη παρέμεναν μεγάλες περιοχές των συνοικιών που επλήγησαν από τα νερά του χειμάρρου Κραυσίδωνα που σάρωσαν τα πάντα στις συνοικίες Παλαιό Λιμεναρχείο, Παλαιά, Παπαδιαμάντη, Νεάπολη, Αγιος Παντελεήμονας, Οινόπνευμα και Νέο Δέλτα, παρά τις προσπάθειες των δεκάδων συνεργείων που εργάζονται πυρετωδώς για τον καθαρισμό των δρόμων και των κατοικιών στις περιοχές αυτές.

Επιπλέον, τους Βολιώτες, ιδίως όσους κινούνται στο κέντρο και στις πληγείσες συνοικίες, εξακολουθούσε να ταλαιπωρεί και το σύννεφο σκόνης που αιωρείται στην ατμόσφαιρα της πόλης, καθώς η ξεραμένη λάσπη μετατρέπεται σε λευκή σκόνη που σκεπάζει τα πάντα, συνέχισε το ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ.

Αποκαρδιωτική συνέχιζε να είναι η εικόνα και στις ακτές και τις παραλίες του Παγασητικού όπου απίστευτες ποσότητες από φερτές ύλες κάλυπταν κάθε επιφάνεια και καθιστούσαν αδύνατη την προσέγγιση στη θάλασσα για όσους θέλουν να κολυμπήσουν. Για τον λόγο αυτό το Ιδρυμα Λασκαρίδης ζήτησε να σταλεί το σκάφος «Typhoon» στον Παγασητικό για τον καθαρισμό των ακτών, το οποίο ήδη ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στις ανατολικές ακτές του Πηλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...