330
Η στήριξη στα πρόσωπα των κ.κ. Κικίλια και Αγοραστού αποτέλεσε αντικείμενο ερωτήσεων προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο briefing της Πέμπτης | Υoutube/trikalavoice

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ψέματα όσα λέγονται για το φράγμα – Στήριξη σε Αγοραστό, «κανένα θέμα Κικίλια»

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 14:06
Η στήριξη στα πρόσωπα των κ.κ. Κικίλια και Αγοραστού αποτέλεσε αντικείμενο ερωτήσεων προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο briefing της Πέμπτης
|Υoutube/trikalavoice

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ψέματα όσα λέγονται για το φράγμα – Στήριξη σε Αγοραστό, «κανένα θέμα Κικίλια»

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 14:06

Στην αξίωση παραίτησης-αποπομπής του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείτο μεταξύ άλλων δημοσιογραφικές πληροφορίες περί εντολής της Περιφέρειας να διαρραγεί ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, ώστε τα νερά να μην πνίξουν την πόλη της Καρδίτσας. Το θέμα, σημειώνεται, αποτελεί αντικείμενο έρευνας και στη σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Προ ημερών ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, το είχε διαψεύσει κάνοντας λόγο για επικίνδυνα fake news και την Πέμπτη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επανέλαβε εκ νέου τη διάψευση των εν λόγω πληροφοριών.

Οπως υπογράμμισε,  οποιοσδήποτε τέτοιος ισχυρισμός είναι αστήρικτος και μάλιστα δημιουργεί πολλά προβλήματα στον κόσμο .

«Δεν έχει καμία βάση και καμία επαφή με την πραγματικότητα», θέλησε να επαναλάβει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και σε επόμενη ερώτηση αναφορικά με τη στήριξη στο πρόσωπο του  βαλλόμενου περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, αρκέστηκε να πει πως δεν έχει αλλάξει κάτι, με την υποσημείωση πάντως ότι η δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τη στήριξη στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού. Η Δικαιοσύνη, ως οφείλει με τον ανεξάρτητο ρόλο της, θα διενεργήσει έρευνα και πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα αυτή για να δοθούν απαντήσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κάνει πάνω από 60 έργα της τάξης των 147 εκατ. ευρώ, καθαρισμός 400.000 χλμ, αντιπλημμυρικά έργα. Παραμένει το στάτους της υποστήριξης της ΝΔ στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού», ανέφερε στην απάντησή του ο κ. Μαρινάκης.

Ομοίως και για τον Βασίλη Κικίλια, ο εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας με τον Πρωθυπουργό  ήταν μια από τις καθημερινές συναντήσεις που κάνει ο κ. Μητσοτάκης με τους υπουργούς του, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας.

«Δεν ανοίξαμε κανένα σενάριο περί αποπομπής του Κικίλια», απάντησε για τα σενάρια που ήθελαν τον υπουργό ένα βήμα πριν από την πόρτα της εξόδου. «Αν γίνονταν κάθε φορά πραγματικότητα τα σενάρια περί ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών, θα είχαμε κάθε έξι μήνες ανασχηματισμό ή εκλογές», συμπλήρωσε, για να επαναλάβει ότι «άπαντες αξιολογούμαστε διαρκώς, αλίμονο αν δεν συνέβαινε, δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...