521
Το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού σε νυκτερινή λήψη | Δήμος Αθηναίων

Θα ανεβαίνουμε ξανά για Θέατρο-Μουσική στον Λυκαβηττό

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 16:04
Το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού σε νυκτερινή λήψη
|Δήμος Αθηναίων

Θα ανεβαίνουμε ξανά για Θέατρο-Μουσική στον Λυκαβηττό

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 16:04

«Επιστρέφει» την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στη ζωή της Αθήνας, μετά από 15 χρόνια απουσίας, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Αρχή με μια «Γιορτή στον Λυκαβηττό»- αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο, μία μόνο από τις 20 μουσικές και μη παραστάσεις που θα δοθούν στο σημείο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Τα έσοδα από τη συναυλία Ξαρχάκου θα διατεθούν για τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Το Θέατρο είναι πλέον ένας σύγχρονος και αναβαθμισμένος πολιτιστικός χώρος ευρωπαϊκών προδιαγραφών πλήρως ανακαινισμένος και ασφαλής και με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που καλύπτει μια «βεντάλια» μουσικών ειδών.

«Το θέατρο του λόφου της Αθήνας, είναι σύμβολο, είναι μνημείο», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μέσα από τον χώρο του ανακαινισμένου θεάτρου.  «Είμαστε χαρούμενοι και είμαστε υπερήφανοι. Μετά από 15 χρόνια, είκοσι βραδιές με σπουδαίους καλλιτέχνες, ανοίγουν την αυλαία του Δημοτικού πλέον Θεάτρου του Λυκαβηττού. Ελάτε να γράψουμε όλοι μαζί τη νέα ιστορία του Λυκαβηττού».

Στο πλαίσιο των απαιτητικών εργασιών που υλοποιήθηκαν με στόχο την επαναλειτουργία, περισσότερα από 200.000 κιλά νέας μεταλλικής κατασκευής αντικατέστησαν τα φθαρμένα από τον χρόνο τμήματα, ανακαινίζοντας τον εμβληματικό διάφανο σκελετό του κοίλου, με τα υποστυλώματα να ενισχύονται εσωτερικά, ώστε να διατηρηθεί στο ακέραιο η αυθεντική, αρχική όψη του, χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου, μνημείου-θεάτρου, όπως την σχεδίασε το 1965 ο πρωτοπόρος αρχιτέκτονας, Τάκης Ζενέτος.

Τα 3.850 πλαστικά καθίσματα αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν με ξύλινους πάγκους 3.950 θέσεων, έτοιμους να υποδεχθούν τους θεατές –όχι μόνο όσους θα επιστρέψουν ξανά στις θρυλικές κερκίδες του, αλλά και τη νέα γενιά που θα επισκεφθεί το θέατρο για πρώτη φορά.

Το Θέατρο θα μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις με 6.000 θεατές (καθήμενους και όρθιους). Ολες οι παρεμβάσεις στο μνημείο έγιναν σύμφωνα με την εγκεκριμένη από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων μελέτη αποκατάστασης και αντίστοιχα βάσει της εγκεκριμένης οικοδομικής άδειας.

Ακολουθώντας τις υποδομές που διαθέτουν τα σύγχρονα θέατρα ευρωπαϊκών μητροπόλεων, οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες περιλαμβάνουν ένα νέο πυροσβεστικό δίκτυο και σύστημα πυρανίχνευσης, νέο δίκτυο οπτικών ινών για τον έλεγχο όλων των σημείων από κεντρικές μονάδες, καθώς και νέες καλωδιώσεις για φωτισμό, ήχο, δεδομένα και συστήματα ασφαλείας βάσει των σύγχρονων απαιτήσεων.

Στον Λυκαβηττό χωρίς αυτοκίνητο

Ο Δήμος Αθηναίων, προχωρεί παράλληλα το έργο συνολικής προστασίας και ανάπλασης του λόφου του Λυκαβηττού. Στο πλαίσιο αυτό, η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Θεάτρου για τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και για επιβίβαση/αποβίβαση ταξί, ώστε να γίνεται σεβαστή η καθημερινότητα των περιοίκων.

Το πρόγραμμα της αναβίωσης

Παρασκευή 15.09: «Γιορτή στον Λυκαβηττό», Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο, ώρα 21.00

Σάββατο 16 & Πέμπτη 21.09: Πυξ Λαξ

Κυριακή 17.09: Κωνσταντίνος Αργυρός «Elpida Tour»

Τρίτη 19 & Τετάρτη 20.09: Hauser: «Rebel With A Cello»

Παρασκευή 22.09: Villagers of Ioannina City

Κυριακή 23.09: Γιώργος Μαζωνάκης «Ντέρτι thirty»

Κυριακή 24.09: Γιάννης Πλούταρχος

Δευτέρα 25.09: «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ», Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Τρίτη 26.09: Μιχάλης Χατζηγιάννης

Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29.09: Γιάννης Χαρούλης

Τρίτη 03.10: Melisses: «Melisses για πάντα»

Σάββατο 07.10: Κάψε το Σενάριο, «10 χρόνια αποτυχίες»

Δευτέρα 09.10: Δήμητρα Γαλάνη – Μάρθα Φριντζήλα, «Σ’ ένα κύμα του Νότου»

Σάββατο 14.10: Beats Pliz «Arte Povera»: Παρουσίαση Δίσκου

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα Culture Is Athens

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...