405
|

Πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας μετακομίζει στη Ρωσία – Μαζί με τα πόνι της 

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 16:12

Πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας μετακομίζει στη Ρωσία – Μαζί με τα πόνι της 

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 16:12

Η Καρίν Κνάισλ ήταν υπουργός Εξωτερικών της –ουδέτερης στον πόλεμο της Ουκρανίας- Αυστρίας το 2018, όταν έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο. Ο λόγος δεν ήταν οι πολιτικές της, αλλά το γεγονός ότι χόρεψε στο γάμο της με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Τώρα, η Κνάισλ αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στη Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη, όπου μεταφέρθηκε -μαζί με τα πόνι της- με ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian.

Η απόφαση της Κναισλ να προσκαλέσει τον Πούτιν στο γάμο της είχε προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια, καθώς λίγους μήνες νωρίτερα αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είχαν απελάσει ρώσους διπλωμάτες μετά την επίθεση κατά του Σεργκέι Σκριπάλ στο Σόλσμπουρι.

Τον επόμενο χρόνο, η 58χρονη Κναισλ έφυγε από την κυβέρνηση. Το Σεπτέμβριο του 2020 μετακόμισε στη Γαλλία και έγινε η βασική αρθρογράφος του Russia Today, το οποίο θεωρείται ως βραχίονας προπαγάνδας της Μόσχας.

Τα πόνι της Καρίν Κνάισλ κατά την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης

Σε μια ανάρτησή της στο Telegram, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, η Κνάισλ εξέφρασε την έκπληξή της που η απόφασή της να μετακομίσει στη Ρωσία «πήρε πολιτικό πρόσημο» και πρόσθεσε ότι «μετέφερε τα ρούχα, τα βιβλία και τα πόνι της από τη Μασσαλία στο Λίβανο με DHL τον Ιούνιο του 2020, όταν κρίθηκε ανεπιθύμητη στη Γαλλία».

Ο Λίβανος αποδείχθηκε προσωρινή λύση, όμως και η ίδια ταξίδευε στη Ρωσία κάθε έξι εβδομάδες, καθώς δημιουργεί εκεί μια ομάδα προβληματισμού.

«Λόγω των κυρώσεων, δεν υπάρχουν ούτε πτήσεις αλλά ούτε και υπηρεσία της DHL για να μετακομίσω στη Ρωσία», έγραψε. «Συνεπώς η μόνη μου εναλλακτική ήταν να μεταβώ με ένα ρωσικό αεροσκάφος από τη Συρία στη Ρωσία και είμαι ευγνώμων που με δέχτηκαν».

Την περασμένη εβδομάδα τα δύο πόνι της Κνάισλ μεταφέρθηκαν με ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος από τη ρωσική στρατιωτική βάση του Χμεϊμίμ στη Συρία, σύμφωνα με το ρωσικό ερευνητικό site «The Insider». Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, προκειμένου να συμβεί αυτό, ανεβλήθη προγραμματισμένη πτήση μεταφοράς στρατευμάτων.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Κναισλ αποκάλυψε τη δημιουργία του κέντρου Gorki, μιας δεξαμενής σκέψης που θα λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης υπό την ηγεσία της. Το κέντρο δημιουργήθηκε προκειμένου να «βοηθήσει να αναπτυχθούν πολιτικές της Ρωσικής Ομοσπονδίας με επίκεντρο τη Μέση και την Απω Ανατολή».

Το 2021 η Κναισλ έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Rosneft. Παραιτήθηκε το Μάιο του 2022 όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απείλησε με κυρώσεις τους ευρωπαίους πολίτες που είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων ρωσικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...