360
Κατά την τηλεοπτική του παρουσία το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπεραμύνθηκε των έργων που έγιναν, αποποιούμενος ευθυνών | ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί τώρα ο Αγοραστός – «Εχω στοχοποιηθεί, με σταυρώνουν καθημερινά», λέει ο ίδιος

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 12:24
Κατά την τηλεοπτική του παρουσία το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπεραμύνθηκε των έργων που έγιναν, αποποιούμενος ευθυνών
|ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί τώρα ο Αγοραστός – «Εχω στοχοποιηθεί, με σταυρώνουν καθημερινά», λέει ο ίδιος

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 12:24

Την άμεση παραίτηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού αξιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος «αποκαλύψεις-κόλαφο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, για το ρήγμα στο φράγμα του ποταμού Καλέντζη.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «δημοσιογραφικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν ότι τη νύχτα της μεγάλης πλημμύρας μηχάνημα μισθωμένο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκάλεσε ρήγμα στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, ώστε τα νερά να κατευθυνθούν στον Παλαμά».

Μάλιστα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA μετέδωσε χθες (Τετάρτη) μαρτυρία του χωματουργού που έσπασε το φράγμα με σκαπτικό μηχάνημα, ο οποίος αναφέρει ότι η εντολή για την παρέμβαση δόθηκε από την Περιφέρεια».

«Οι  αποκαλύψεις αυτές», επισημαίνεται, «προστίθενται και ενισχύουν τις καταγγελίες των κατοίκων, που ήδη αποτελούν αντικείμενο της έρευνας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου», ενώ γίνεται αναφορά και στον όρο fake news που χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις εν λόγω καταγγελίες.

Κατόπιν τούτων, καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το  ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί σήμερα κιόλας από Περιφερειάρχης Θεσσαλίας» και αν δεν τον κάνει να του ζητηθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Προ ημερών (9 Σεπτεμβρίου)  η παρουσία του κ. Αγοραστού στον Παλαμά σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια σε βάρος του από συγκεντρωμένους πλημμυροπαθείς της περιοχής (δείτε το βίντεο κάτω). Κάποιοι μάλιστα  δεν έμειναν μόνο στις αποδοκιμασίες, αλλά άρχισαν να χτυπούν το μαύρο αγροτικό με το οποίο έφθασε στο χωριό, προσπάθησαν να ανοίξουν τις πόρτες, ενώ έσπασαν και έναν από τους καθρέφτες του οχήματος.

Ο ίδιος πάντως, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε πως έχει στοχοποιηθεί και ότι τον «σταυρώνουν» καθημερινά, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου (όπου τίθεται ξεκάθαρα στο κάδρο των υπευθύνων για τα ανεπαρκή ή ανεκτέλεστα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία), προκειμένου, όπως υποστήριξε,  «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια».

Σε ερώτηση που του έγινε, ειδικά για την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, μόλις έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κώστας Αγοραστός θέλησε να διευκρινίσει ότι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούσαν την ενίσχυση της κοίτης του ποταμού.

«Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο», αρκέστηκε να πει ο περιφερειάρχης, ενώ για την περίπτωση του Ενιπέα, ισχυρίστηκε εκ νέου πως «δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...