428
Δεν φτάνει η καταστροφή, ήρθαν και οι πλιατσικολόγοι | INTIMEnews

Πλιάτσικο στα πλημμυρισμένα σπίτια – Προκλητικοί οι εισβολείς: Αν θες, κάλεσε την Αστυνομία!

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 09:33
Δεν φτάνει η καταστροφή, ήρθαν και οι πλιατσικολόγοι
|INTIMEnews

Πλιάτσικο στα πλημμυρισμένα σπίτια – Προκλητικοί οι εισβολείς: Αν θες, κάλεσε την Αστυνομία!

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2023, 09:33

Η ανυπολόγιστη καταστροφή από τις πλημμύρες της θεομηνίας Daniel υποχρέωσε εκατοντάδες ανθρώπους να ξεσπιτωθούν. Την ώρα, όμως, που κάτοικοι των πληγεισών περιοχών μετρούν απώλειες, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι και με το θράσος ασυνείδητων που δεν διστάζουν να κάνουν πλιάτσικο στα εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Μία από τις περιπτώσεις έφερε στο φως της δημοσιότητας το Μega. Σε βίντεο που μετέδωσε το κανάλι, διακρίνονται δύο άτομα –ένας άνδρας και μία γυναίκα– να φορτώνουν στο ΙΧ τους αλουμίνια που έχουν «σηκώσει» από κάποιο σπίτι.

Μία άλλη γυναίκα τούς αντιλαμβάνεται (και τους καταγράφει στο βίντεο), φωνάζοντας: «Τι κάνετε εκεί; Βγάλτε τα έξω».

Και τότε με περίσσιο θράσος ο άνδρας της απαντά προκαλώντας την, αν θέλει, να καλέσει την Αστυνομία. «Μία ώρα τα μαζεύαμε, δεν μας έχετε δει. Φωνάξτε αν θέλετε την Αστυνομία. Τι θέλετε να κάνουμε;», ακούγεται να λέει.

Από την Ελληνική Αστυνομία ανακοινώθηκαν ήδη πέντε συλλήψεις, ενώ διαβεβαιώνεται ότι οι περιπολίες για την προστασία των ιδιοκτησιών των πλημμυροπαθών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Συγκεκριμένα, τρία άτομα συνελήφθησαν στον Βόλο, ένα στον Παλαμά και ένα στην Καρδίτσα, με την κατηγορία της διάρρηξης κατοικιών στις πληγείσες περιοχές.

Στην τελευταία περίπτωση, αυτή της Καρδίτσας, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, ο δράστης διέρρηξε παράθυρο οικίας και αφαίρεσε τέσσερα ανδρικά ρολόγια, ηλεκτρικά εργαλεία και ρουχισμό.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Συνελήφθησαν, σήμερα (13-09-2023), τις πρώτες πρωινές ώρες στον Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων για την αποτροπή έκνομων ενεργειών σε βάρος πολιτών που επλήγησαν λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας “Daniel”, –4– άτομα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για απόπειρα κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου τρία άτομα και συγκεκριμένα –2– ημεδαποί άνδρες και –1– αλλοδαπή γυναίκα, οι οποίοι μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε εγκαταλελειμμένη οικία της πόλης του Βόλου, όπου αφού διέρρηξαν την κεντρική της είσοδο, εισήλθαν στο εσωτερικό με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα. Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, ένας ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε να κινείται με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στις πληγείσες περιοχές και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του εν λόγω οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –1– μαχαίρι και διάφορα εργαλεία (–1– λειτουργικός φακός, –1– σκύλα – προκοβγάλτης, –1– φορητός ηλεκτρικός τροχός, –1– φορητό ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο, –1– φορητό ηλεκτρικό κατσαβίδι και –2– επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια των πολιτών, συνεχίζει να στέκεται αρωγός στις ανάγκες τους.

Τέλος, επισημαίνεται ότι καθ’ όλο το 24ωρο από τους αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διενεργούνται με αμείωτη ένταση περιπολίες για την προστασία των ιδιοκτησιών στις πληγείσες περιοχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...