358
Η φωτογραφία των έξι (διακρίνονται οι τέσσερις) φερόμενων ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Dalton» του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν στην ανάρτηση-μήνυμα στο Τik Tok | Tik Tok/ Μilliyet

Milliyet: Αυτοί είναι οι έξι που εκτελέστηκαν στη Λούτσα

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 10:45
Η φωτογραφία των έξι (διακρίνονται οι τέσσερις) φερόμενων ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Dalton» του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν στην ανάρτηση-μήνυμα στο Τik Tok
|Tik Tok/ Μilliyet

Milliyet: Αυτοί είναι οι έξι που εκτελέστηκαν στη Λούτσα

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 10:45

Στην εκδοχή της αντεκδίκησης σε έναν ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ αντίπαλων εγκληματικών δικτύων με έδρα την Τουρκία και αντικείμενο το εμπόριο ναρκωτικών, επιμένουν τα τουρκικά ΜΜΕ για το μακελειό της περασμένης Δευτέρας στη Λούτσα, με θύματα έξι Τούρκους, κουρδικής καταγωγής.

Την Τετάρτη η εφημερίδα Milliyet δημοσίευσε φωτογραφία των έξι που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των εκτελεστών τους  στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως, στη Λούτσα. Οπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, πρόκειται για τους Doruk Ersu Büyüktunç, Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan και Burak Tahmaz, φερόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Dalton» του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν.

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται μάλιστα ανάρτηση στο TikTok (Red Kit çetesi) με τη φωτογραφία των έξι (δείτε τη κάτω) και το μήνυμα «πήραμε την εκδίκησή μας».

Κατά πληροφορίες, ένα από τα θύματα της Λούτσας, με στοιχεία Ντορούκ Μπ., πριν από λίγους μήνες είχε καταφέρει να διαφύγει καταδίωξης από τούρκους αστυνομικούς. Είχε συλληφθεί, ωστόσο, ένας συνεργός του την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει στη Γεωργία. Ανακρινόμενος είχε ομολογήσει ότι ο Ντορούκ Μπ. είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

Το σενάριο που εξετάζεται επίσης, είναι το μακελειό της Λούτσας να συνδέεται με άλλη διπλή δολοφονία στη νοτιοανατολική Γαλλία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες της εν λόγω δολοφονίας (θύματα ήταν και πάλι δύο άνδρες τουρκικής υπηκοότητας) φέρονται να διέφυγαν στην Ελλάδα και πλέον ερευνάται αν είναι μεταξύ των θυμάτων της εν ψυχρώ εκτέλεσης στη Λούτσα.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, οι έξι ήρθαν στην Ελλάδα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και ένας εξ αυτών είχε συλληφθεί το καλοκαίρι για παράνομη είσοδο στη χώρα. Την τελευταία εβδομάδα είχαν εγκατασταθεί σε σπίτι βραχυχρόνιας μίσθωσης στην περιοχή της Λούτσας κοντά στο σημείο της δολοφονίας τους.

Ολα τα στοιχεία από το σημείο της εκτέλεσης δείχνουν ότι οι έξι κουρδικής καταγωγής Τούρκοι ετοιμάζονταν να φύγουν όταν έπεσαν στην ενέδρα των εκτελεστών τους.

Το ίδιο, όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα, επιχειρούσε να κάνει και ο Τούρκος που συνελήφθη την Τρίτη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό τη Μυτιλήνη. Από τις Αρχές θεωρείται βέβαιο ότι ο συλληφθείς συνδέεται με την όλη υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...