643
| Γ.Τ ΠτΔ / ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Ορκίστηκε νέος υπουργός Ναυτιλίας ο Χρήστος Στυλιανίδης

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 21:23
|Γ.Τ ΠτΔ / ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Ορκίστηκε νέος υπουργός Ναυτιλίας ο Χρήστος Στυλιανίδης

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 21:23

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκε από τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο ο Χρήστος Στυλιανίδης ως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το απόγευμα της Τρίτης.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η οποία γνωστοποιήθηκε το πρωί της Δευτερας, ως αποτέλεσμα της τραγωδίας που οδήγησε στον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι στον Πειραιά την περασμένη εβδομάδα.

«Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα»

«Το υπουργείο αυτό είναι η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω» δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας το ίδιο απόγευμα.

Αναφερόμενος στην ελληνική ναυτιλία ο νέος υπουργός είπε ότι αυτή αποτελεί το μεγάλο όπλο της χώρας, τη δυνατότητά της να βρίσκεται παντού στον κόσμο. Την χαρακτήρισε ως τη μεγάλη δύναμη του ελληνισμού για να έχει επιρροές «εκεί που κανείς δεν το πιστεύει».

Για τη νησιωτική πολιτική είπε ότι τα νησιά της Ελλάδας είναι από τα πιο όμορφα του κόσμου και ότι θα πρέπει να βοηθηθούν και να ενισχυθούν για να γίνουν πιο δυνατά.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία είπε ότι η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές, δηλώνοντας ότι είναι ένα γεγονός που έχει συνταράξει τους πάντες και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, «όλοι μαζί οι Ελληνες ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής τοποθέτησης θα πρέπει να δούμε πώς θα δουλέψουμε ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει και ενωμένους αλλά και αποτελεσματικούς».

«Από αυτό το υπουργείο εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Ο Πρωθυπουργός είναι ο τιμονιέρης και εμείς ως στρατιώτες να βοηθήσουμε ο καθένας από το πόστο του» τόνισε ακόμη ο ίδιος.

«Καλή επιτυχία και τον Αγιο Νικόλα στην πλώρη σου» ευχήθηκε στον κ. Στυλιανίδη ο απερχόμενος υπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε τα στελέχη του Σιμενικού Σώματος για τη δουλειά που κάνουν άοκνα και με αυτοθυσία για να καλύψουν το πολυσχιδές έργο του υπουργείου Ναυτιλίας. «Αισθάνομαι πάντα ένας άνθρωπος της θάλασσας και πάντοτε θα έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που δρουν και λειτουργούν στο θαλάσσια πεδίο» συμπλήρωσε.

Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης (αριστερά) ανταλλάσσει χαιρετισμό με τον απερχόμενο υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (δεξιά) (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)
Σύντομο βιογραφικό του Χρήστου Στυλιανίδη

Ο Χρήστος Στυλιανίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 26 Ιουνίου 1958. Μεγάλωσε στην παλιά γειτονιά της Λευκωσίας (περιοχή πλατείας Αρχιεπισκοπής) και είναι απόφοιτος του ιστορικού Παγκυπρίου Γυμνασίου.

Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το 1984. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Executive Education in International Development στο JFK School of Government του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια στους τομείς των Πολιτικών Επιστημών, Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Θεσμών. Ομιλεί ελληνικά και αγγλικά.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης άσκησε το επάγγελμα του Χειρουργού Οδοντίατρου για περίπου τριάντα (30) χρόνια, μέχρι τον διορισμό του ως Ευρωπαίος Επίτροπος το 2014.

Διετέλεσε, επίσης, Επισκέπτης Καθηγητής (Visiting Professor in Practice) στο Τμήμα Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics (LSE) της Μεγάλης Βρετανίας, μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας-Κύπρου και Επισκέπτης Καθηγητής (Visiting International Professor) στο Ruhr Universität Bochum (RUB) Research School της Γερμανίας.

Έχει διατελέσει Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων (2014-2019), συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασθένεια ιού Έμπολα και ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προώθηση και Προστασία των Θρησκευτικών Ελευθεριών και Πεποιθήσεων. Έχει διατελέσει, επίσης, ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014 για την Κύπρο, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δύο διαφορετικές περιόδους (2013-2014 και 1998-1999) και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου ως βουλευτής του ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013.

Το 2012 εξελέγη στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, της οποίας υπήρξε μέλος από το 2006 έως το 2011. Για το έργο και τη δράση του σε μια σειρά από τομείς έχει λάβει σημαντική αναγνώριση και διακρίσεις.

Διετέλεσε υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας από τις 10 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τις 26 Μαΐου 2023.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...