205
|

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο: «Γυναίκες Συγγραφείς – Σύγχρονη Ελληνική Δραματουργία»

Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 17:09

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο: «Γυναίκες Συγγραφείς – Σύγχρονη Ελληνική Δραματουργία»

Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 17:09

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο, ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς θεσμούς, αφιερωμένος στο θέατρο και τη σύγχρονη γραφή, επιστρέφει στην Αθήνα για 19η συνεχή χρονιά, από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Γυναίκες Συγγραφείς – Σύγχρονη Ελληνική Δραματουργία».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2023 παρουσιάζει για πρώτη φορά επί σκηνής τα έργα δέκα ελληνίδων συγγραφέων. Οι συγγραφείς συνδιαλέγονται με τον Μύθο, την Ιστορία, την Τέχνη και την Eπικαιρότητα για να αποτυπώσουν μέσα από την τολμηρή γραφή τους τα προσωπικά και συλλογικά τους βιώματα, εξετάζοντας παράλληλα θέματα ταυτότητας, έμφυλης βίας και μετανάστευσης.

Το φετινό πρόγραμμα λειτουργεί ως πλατφόρμα ανάδειξης του δραματουργικού τοπίου, όπως διαμορφώνεται μέσα από τις γυναίκες συγγραφείς, προσφέροντας, συγχρόνως, το βήμα για τον δημόσιο διάλογο μεταξύ των Ελληνίδων συγγραφέων και του κοινού.

Οπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις: Συζητήσεις, Διάλογοι με τους συγγραφείς, Στρογγυλά τραπέζια, Σεμινάρια, Εργαστήρια και Δράσεις στην πόλη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2023 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με τη συνεργασία της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, του Πανεπιστημίου Ναυπλίου, του Ωδείου Αθηνών, του Sarajevska zima –INTERNATIONAL FESTIVAL SARAJEVO– «SARAJEVO WINTER», του Sharm El Sheikh International Theatre for the Youth, του Torino Monodrama Festival και του EFFE/EFA European Festivals Association.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...