679
Η Νίμα Μπενάτι δημοσίευε δεκάδες φωτογραφίες με τον γάτο της, μέχρι εκείνος να εξαφανιστεί, τον Αύγουστο | Instagram/nimabenati

Ιταλία: Μπορεί η εξαφάνιση διάσημης γάτας να συνδέεται με σατανιστές;

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 11:59
Η Νίμα Μπενάτι δημοσίευε δεκάδες φωτογραφίες με τον γάτο της, μέχρι εκείνος να εξαφανιστεί, τον Αύγουστο
|Instagram/nimabenati

Ιταλία: Μπορεί η εξαφάνιση διάσημης γάτας να συνδέεται με σατανιστές;

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 11:59

Η Νίμα Μπενάτι είναι μια νέα γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τις φωτογραφίσεις πολλών ιταλικών διασημοτήτων που συχνά κοσμούν τα εξώφυλλα της Vogue και του Vanity Fair. Μέσα από αυτή τη δουλειά έχει σταδιακά μετατραπεί και η ίδια σε μοντέλο και influencer.

Ενα από τα πιο αγαπημένα της «αξεσουάρ», όπως μεταφέρει δημοσίευμα των Times, είναι ένα χνουδωτό λευκό γατί, ο Μπάρτολο. Σε μια φωτογραφία ο γάτος κάθεται με αυτοπεποίθηση και χάρη ισορροπώντας στο γόνατό της.

«Αλλά αυτό ήταν παλιά» σημειώνει ο Τζέιμς Ιμάμ στο ρεπορτάζ του βρετανικού Μέσου. «Από τότε ο Μπάρτολο ξεριζώθηκε από την κακομαθημένη ζωή του και προστέθηκε σε δεκάδες γάτες που αγνοούνται πλέον κοντά στην Μπολόνια».

Σε μια μικρή περιοχή των Απενίνων Ορέων, 30 γάτες αναφέρθηκαν ως εξαφανισμένες τον περασμένο μήνα. Για τη δική της, η 31χρονη φωτογράφος προσφέρει αμοιβή 5.000 ευρώ. Εχει επίσης επιστρατεύσει τον Σεντ Μπέιντ, έναν ντετέκτιβ κατοικιδίων ζώων, για να αναζητήσει τον πεντάχρονο γάτο Περσίας που εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου.

«Ο Μπάρτολο είναι σαν γιος για τη Νίμα» δήλωσε σύμφωνα με τους Times η Σάσα Μπενάτι, αδελφή και προσωπική βοηθός της. «Κοιμάται μαζί της στο μαξιλάρι της και στον καναπέ. Είναι η σκιά της».

Η Νίμα και ο Μπαρτόλο σε στιγμιότυπο από ένα στόρι της φωτογράφου στο Instagram (nimabenati/ Instagram)

Με πυκνή λευκή γούνα και μεγάλα πράσινα μάτια, ο Μπάρτολο συγκρίνεται συχνά με τη Σουπέτ, την αγαπημένη λευκή γάτα του γερμανού σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ, η οποία ήταν προσκεκλημένη στο φετινό Met Gala στη Νέα Υόρκη. Η Μπενάτι αγόρασε τον γάτο της, ο οποίος είναι στειρωμένος, από έναν εκτροφέα στη Νάπολη, και δεν του έβαλε ποτέ μικροτσίπ, παρ’ όλο που τέτοιες ράτσες πωλούνται για εκατοντάδες ευρώ.

Η φωτογράφος άφησε τον γάτο τον περασμένο μήνα με την οικογένειά της στο Μονγκιντόρο, μια μικρή πόλη κοντά στην Μπολόνια, ενώ εκείνη πήγε διακοπές στην Κόστα Ρίκα. Προηγουμένως ήταν μια χαρά εκεί. «Είχε πάντα ελεύθερη πρόσβαση στα βουνά» δήλωσε η αδελφή της. «Εφευγε για δύο ημέρες και επέστρεφε μούσκεμα μετά από μια καταιγίδα, με ένα ποντίκι στο στόμα. Ηταν μια κανονική γάτα».

Η οικογένεια έχει λάβει εκατοντάδες αναφορές για θεάσεις παρόμοιων γατών από μακρινές περιοχές, μέχρι την Ολλανδία, αλλά ο Μπάρτολο δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Ο ντετέκτιβ κατοικιδίων δήλωσε ότι οι εξαφανίσεις γατών ήταν συχνές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι ιδιοκτήτες πήγαιναν διακοπές και άφηναν τα κατοικίδιά τους με φίλους ή συγγενείς σε άγνωστα περιβάλλοντα. «Κάποιες πέφτουν θύματα απαγωγής από ανθρώπους που τις εκτρέφουν με σκοπό το κέρδος· άλλες τις τρώνε άγρια ζώα όταν βγαίνουν στην ύπαιθρο, καθώς αναζητούν τους ιδιοκτήτες τους και χάνονται» είπε, σύμφωνα με τους Times.

Ωστόσο, η Ιταλική Ενωση για την Προστασία των Ζώων και του Περιβάλλοντος πιστεύει ότι ο λόγος των εξαφανίσεων μπορεί να είναι πιο ύπουλος. Αφού δεν βρήκε κανένα πτώμα γάτας, απέρριψε τις προτάσεις ότι οι γάτες τρώγονται από άγρια αρπακτικά, προτείνοντας, αντίθετα, ότι μια σατανιστική αίρεση μπορεί να τις έχει απαγάγει.

«Το θέμα είναι επείγον και ανησυχητικό και οι ιδιοκτήτες γατών αρχίζουν να φοβούνται» δήλωσε η ένωση, η οποία έχει αναφέρει την ύπαρξη αιρέσεων σε όλη την Ιταλία, τα μέλη των οποίων θυσιάζουν μαύρες γάτες για να γιορτάσουν το Χάλοουιν.

Η αδελφή της φωτογράφου δεν έχει χάσει την ελπίδα της για την εύρεση του Μπάρτολο (nimabenati/ Instagram)

Πολλοί ελπίζουν ότι οι γάτες τους έχουν απλώς χαθεί. Οσες γάτες δραπετεύουν, συνήθως κρύβονται σε θάμνους κατά τη διάρκεια της ημέρας και βγαίνουν το βράδυ να αναζητήσουν τροφή, σύμφωνα με τον ντετέκτιβ.

Οι μέθοδοι για την ανεύρεσή τους περιλαμβάνουν την τοποθέτηση τροφής για γάτες μπροστά από στρατηγικά τοποθετημένες βιντεοκάμερες και τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αναζήτησης με γυαλιά θερμικής όρασης ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης, καθώς και με χρήση σκύλων ανιχνευτών.

«Οι οικόσιτες γάτες μπορεί να βρεθούν εβδομάδες μετά τη διαβίωσή τους στην άγρια φύση, ειδικά αν έχουν πρόσβαση σε τροφή ή αν έχουν ενταχθεί σε μια αποικία άγριων γατών» πρόσθεσε, όπως μεταφέρει το βρετανικό Μέσο, ο ντετέκτιβ κατοικίδιων ζώων.

Σύμφωνα με ορισμένους ιδιοκτήτες που έχασαν τις γάτες τους, πρόσφατα στην περιοχή βρέθηκαν ξεκούμπωτα τα περιλαίμια των γατών τους, χωρίς ίχνη αίματος. Οι καραμπινιέροι θεωρείται ότι ερευνούν την υπόθεση μαζί με τους τοπικούς δασολόγους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...