393
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο briefing της Δευτέρας | INTIMEnews

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Αναπόφευκτη η παραίτηση Βαρβιτσιώτη

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2023, 13:30
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο briefing της Δευτέρας
|INTIMEnews

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Αναπόφευκτη η παραίτηση Βαρβιτσιώτη

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2023, 13:30

Αναπόφευκτη και ορθή χαρακτήρισε, χωρίς περαιτέρω σχόλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την απόφαση του τέως πια υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να παραιτηθεί από τη θέση του.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ρωτήθηκε αν η παραίτηση του υπουργού ήταν προσωπική του απόφαση ή του ζητήθηκε από τον Πρωθυπουργό, με τον κ. Μαρινάκη να επαναλαμβάνει αρχικά την πρώτη του ατάκα-προαναγγελία της τύχης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη: το «όλοι αξιολογούνται» που είχε πει (εδώ) την περασμένη Πέμπτη.

«Ολοι κρίνονται συνεχώς και μάλιστα όταν ήταν μία πάρα πολυ δύσκολη ημέρα, όπως και οι ημέρες που ακολούθησαν λόγω του ακραίου καιρικού φαινομένου στη Θεσσαλία», είπε ο κ. Μαρινάκης σε μία διατύπωση (δείτε τη στο 13′ του βίντεο κάτω) με την οποία θέλησε να μεταφέρει τον εκνευρισμό των ημερών.

«Μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, η απόφαση του πρώην υπουργού ήταν αναπόφευκτη και ορθή», συμπλήρωσε στην απάντησή του ο Παύλος Μαρινάκης και σε παρεπόμενη ερώτηση για το αν επίκεινται και νέες αντικαταστάσεις στο λίγων μηνών υπουργικο σχήμα και το τι μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση μετά τις ήδη δύο αποχωρήσεις-αποπομπές υπουργών,  αρκέστηκε να επαναλάβει:

«Ολοι μας αξιολογούμαστε, είναι μία διαρκής διαδικασία».

Ερωτηθείς τέλος για την επιλογή του βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Στυλιανίδη ως διαδόχου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη θέση του επικεφαλής του υπουργείου Ναυτιλίας, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι πρόκειται για έναν πολιτικό με κυβερνητική, επιχειρησιακή και ευρωπαϊκή εμπειρία, σημαντική για έναν χώρο εξωστρεφή, όπως αυτός της Ναυτιλίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Με καθυστέρηση έξι ημερών η ευθιξία Βαρβιτσιώτη

Στην αντίδρασή του για την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «με καθυστέρηση έξι ημερών, ο κ. Βαρβιτσιώτης αποφάσισε να δείξει την ελάχιστη ευθιξία και να παραιτηθεί από υπουργός Ναυτιλίας, μετά την απάνθρωπη δήλωσή του με την οποία εξίσωσε τους θύτες με το θύμα της δολοφονίας, τον Αντώνη Καρυώτη, στο λιμάνι του Πειραιά».

«Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρώτα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για δήθεν πολιτική εκμετάλλευση, στη συνέχεια, αφού ζητήσαμε την αποπομπή του, ζήτησε μια υποκριτική συγγνώμη και σήμερα τελικά παραιτήθηκε υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής.

»Μόλις δύο και πλέον μήνες από τις εκλογές, οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ήδη μια κυβέρνηση σε αποσύνθεση», συνεχίζει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που καταλήγει:

«Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο μέγας υπεύθυνος για τις επιλογές των υπουργών και την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους είναι ένας και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...