389
| Shutterstock

Συμφώνησαν τα πέντε παιδιά του Μπερλουσκόνι για τα επτά δισ. ευρώ της κληρονομιάς

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2023, 12:42

Συμφώνησαν τα πέντε παιδιά του Μπερλουσκόνι για τα επτά δισ. ευρώ της κληρονομιάς

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2023, 12:42

Υστερα από τρεις μήνες, τα πέντε παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατέληξαν σε συμφωνία για να αποδεχθούν την κληρονομιά του ιταλού πολιτικού και επιχειρηματία, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Ιούνιο: αυτό ανέφεραν το πρωί της Δευτέρας δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, σε μια νέα τροπή του πολύκροτου σίριαλ για την τεράστια περιουσία που άφησε πίσω του ο «Καβαλιέρε».

Όπως έγραψε η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, η πρωτότοκη κόρη του Μπερλουσκόνι, η αγαπημένη του, Μαρίνα, 56 ετών, και ο μεγαλύτερος γιος του, ο Πιερσίλβιο, 53 ετών, σύμφωνα με τις επιθυμίες του πατέρα τους, λαμβάνουν το 60% επί του συνόλου της περιουσίας του.

Τα τρία μικρότερα παιδιά, η Ελεονόρα, η Μπάρμπαρα και ο Λουίτζι -τα οποία ο μεγιστάνας τον ΜΜΕ και του ποδοσφαίρου Μπερλουσκόνι είχε αποκτήσει από τον γάμο με την Βερόνικα Λάριο–, συμφώνησαν να λάβουν το υπόλοιπο 40%.

Η Μαρίνα ήταν η πιο κοντινή στον πατέρα της, μάλιστα κατά τον ιταλικό Τύπο, τον είχε από κοντά και ήλεγχε ακόμα και τις συναναστροφές του. Σύμφωνα με τα κουτσομπολιά –που ποτέ δεν έλειψαν από τη ζωή του ανθρώπου που εξελέγη τρεις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας–, η Μαρίνα ήταν εκείνη που το 2022 απέτρεψε τον πατέρα της από το να παντρευτεί την κατά 53 χρόνια νεότερή του Μάρτα Φασίνα. Η Μαρίνα υπήρξε ο επιχειρηματικός νους της οικογένειας μετά τη σταδιακή αποχώρηση του γερασμένου «Καβαλιέρε» και ήταν εκείνη που “έτρεχε’’ τη Fininvest.

Από την άλλη ο Πιερσίλβιο είχε αναλάβει επικεφαλής του τηλεοπτικού δικτύου Mediaset υπό την κηδεμονία του Φεντέλε Κονφαλονιέρι, παιδικού φίλου του Μπερλουσκόνι.

H Μαρίνα Μπερλουσκόνι, ποζάροντας στους φωτογράφους, πριν από τη γενική συνέλευση των μετόχων του εκδοτικού οίκου Mondadori, ο οποίος ανήκε στον πατέρα της (EPA/Daniel Dal Zennaro)

Βάσει της συμφωνίας αυτής, δεν θα χρειαστεί αναλυτικός κατάλογος για την εκτίμηση της αξίας κάθε κινητού και ακίνητου αγαθού που απαρτίζουν την περιουσία του «Καβαλιέρε».

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το σύνολο της περιουσίας του Μπερλουσκόνι ανέρχεται σε περίπου επτά δισ. ευρώ.

♦ Διαβάστε: Ο άνθρωπος που επινόησε τον λαϊκισμό

Η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero γράφει ακόμη ότι θεωρείται πιθανό τα πέντε παιδιά του Μπερλουσκόνι να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε πώληση της περίφημης θερινής κατοικίας του πατέρα τους στη Σαρδηνία, τη βίλα Τσερτόζα, για την απόκτηση της οποίας υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι αγοραστές που έχουν προσφέρει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...