340
Το «Fast ferries Andros» στα ανοιχτά της Ραφήνας, χωρίς να μπορεί να πάει πουθενά... | INTIMENEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νέο φιάσκο της ακτοπλοΐας: Εμπλεξαν τις άγκυρες στη Ραφήνα – ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2023, 15:02
Το «Fast ferries Andros» στα ανοιχτά της Ραφήνας, χωρίς να μπορεί να πάει πουθενά...
|INTIMENEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νέο φιάσκο της ακτοπλοΐας: Εμπλεξαν τις άγκυρες στη Ραφήνα – ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2023, 15:02

Ενα ακόμα φιάσκο των λιμενικών αρχών και της ελληνικής ακτοπλοΐας, αυτή τη φορά, ευτυχώς, χωρίς θύματα, σημειώθηκε το Σάββατο. Ο χώρος ήταν το λιμάνι της Ραφήνας και τρία οχηματαγωγά ενεπλάκησαν με συνέπεια ύστερα από τουλάχιστον οκτώ ώρες εκατοντάδες επιβάτες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον Ευβοϊκό σε ένα πλοίο χωρίς προορισμό.

Ολα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όταν το «Fast ferries Andros» και το «Αικατερίνη Π.» έμπλεξαν τις άγκυρές τους. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το «Fast ferries» ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7:30 το πρωί για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο ενώ το «Αικατερίνη Π» στις 8.05 για Τήνο, Μύκονο, Νάξο. Τα δύο πλοία παρέμειναν στο αγκυροβόλιο του λιμένα της Ραφήνας όπου άρχισαν προσπάθειες απεμπλοκής στις άγκυρες, ενώ για λόγους ασφαλείας καθυστέρησε και ο απόπλους του «Super Ferry‘ για Άνδρο,Τήνο Μύκονο που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7:50.

Ως και το μεσημέρι του Σαββάτου όμως, το «Fast Ferries Andros» παρέμενε στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας με 734 επιβάτες. Τούτο διότι το πλοίο, στην προσπάθειά του να απεμπλέξει την άγκυρα του υπέστη και μηχανική βλάβη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο σημείο όπου έπνεαν άνεμοι έντασης 6 Μποφόρ, αναμένεται να καταπλεύσουν τρία ρυμουλκά προκειμένου να βοηθήσουν το πλοίο να δέσει στο λιμάνι. Παράλληλα θα επιχειρηθεί η ανέλκυση της άγκυρας του «Fast Ferries Andros» που είχε μπλεχτεί μαζί με την άγκυρα του «Aικατερίνη Π» και του «Super ferry».

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε πως ότι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Super ferry» απέπλευσε κανονικά για το δρομολόγιο του με 551 επιβάτες για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.

Το επιβατηγό «Αικατερίνη Π» (με 391 επιβάτες) το οποίο κατά τη διαδικασία απώλεσε τη μια από τις δύο του άγκυρες, κατεπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Λαυρίου. Εκεί αναμενόταν να του απαγορευτεί προσωρινά ο απόπλους. Οι επιβάτες του «Αικατερίνη Π» θα αναχωρήσουν με άλλο πλοίο.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κατάπλου και απόπλου πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας από το συμβάν.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το «Champion jet» και «Αndros Qeen» θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους από το λιμάνι της Ραφήνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...