509
Το ΓΕΣ έσπευσε να ξεκαθαρίσει τι ισχύει με τα ελικόπτερα που φαίνονται στο πλημμυρισμένο Στεφανοβίκειο |

ΝΔ για «καθηλωμένα ελικόπτερα»: Χτυπούν με fake news τις Ενοπλες Δυνάμεις

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2023, 14:50
Το ΓΕΣ έσπευσε να ξεκαθαρίσει τι ισχύει με τα ελικόπτερα που φαίνονται στο πλημμυρισμένο Στεφανοβίκειο
|

ΝΔ για «καθηλωμένα ελικόπτερα»: Χτυπούν με fake news τις Ενοπλες Δυνάμεις

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2023, 14:50

Ενώ ολόκληρη η χώρα είναι συγκλονισμένη από την βιβλική καταστροφή σε πολλές περιοχές της Λάρισας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων, το πρωί του Σαββάτου φωτογραφίες από την πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβικείου κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο. Σε αυτές διακρίνονται και κάποια ακινητοποιημένα στρατιωτικά ελικόπτερα.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας documento.gr υποστήριξε ότι ο ότι ο λόγος που τα στρατιωτικά ελικόπτερα καθυστέρησαν να προσεγγίσουν τις πλημμυρισμένες περιοχές σε Καρδίτσα και Τρίκαλα – έπειτα από τον κατακλυσμό – ήταν ότι η βάση στο Στεφανοβίκειο είχε πλημμυρίσει από την νεροποντή.

Τον συγκεκριμένα ισχυρισμό μάλιστα έσπευσε να υιοθετήσει -σε μία προσπάθεια άρθρωσης αντιπολιτευτικού λόγου αυτές τις κρίσιμες ώρες- ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Τα ελικόπτερα ‘πνίγηκαν’ στη λάσπη» αναφέρει μεταξύ άλλων στην οργισμένη ανακοίνωσή του ο κ. Κασσελάκης.

Πολύ γρήγορα όμως ήρθε η διάψευση των παραπάνω ισχυρισμών από το ίδιο το Γενικό Επιτελείο Στρατού αλλά και μία οργισμένη απάντηση από την Νέα Δημοκρατία.

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ.

Ο Συνταγματάρχης (ΤΘ) Γεώργιος Κολώνιας προσθέτει ότι «αρχικά, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας».

«Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η απάντηση της ΝΔ

«Ενώ το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και οι πολίτες μεγάλων περιοχών αντιμετωπίζουν το πιο έντονο φυσικό φαινόμενο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της χώρας, διάφοροι βρήκαν ακόμα μία ευκαιρία για διασπορά αλλεπάλληλων fake news» σημείωσε σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας στους ισχυρισμούς της ιστοσελίδας.

Και συνέχισε:

«Σήμερα είδαμε κάποια Μέσα να χτυπούν πισώπλατα με πρωτοφανή ψεύδη τις Ένοπλες Δυνάμεις, που προσπαθούν με κάθε τρόπο και σε αντίξοες συνθήκες να βοηθήσουν τους πολίτες στις πλημμυρισμένες περιοχές. Τα fake news διαψεύστηκαν πανηγυρικά, αφού πρώτα είχε προλάβει να τα υιοθετήσει υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες στην αξιωματική αντιπολίτευση ανακάλυψαν υποτιθέμενες εισηγήσεις επιστημόνων που προέβλεπαν την ένταση του φαινομένου και δεν έγιναν δεκτές, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ, ενώ έτερος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ενδεχόμενη απόκρυψη νεκρών. Αποκορύφωμα της χυδαιότητας αποτέλεσε η διακίνηση της ψευδούς είδησης περί δήθεν σπασίματος φράγματος για να σωθεί η Καρδίτσα σε βάρος άλλων περιοχών.

Τη στιγμή που οι διασώστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση συμπολιτών μας, οι «συνήθεις ύποπτοι» βρήκαν άλλη μία ευκαιρία να παίξουν το φτηνό μικροπολιτικό παιχνίδι τους. Τους καλούμε να δείξουν, έστω και τώρα, τον ελάχιστο σεβασμό σε εκείνους που επιχειρούν κάτω από αντίξοες συνθήκες στις πλημμυρισμένες περιοχές και στους ανθρώπους που αγωνιούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...