280
Αμέσως μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου που τον μετέφερε στην Καρδίτσα, ο Πρωθυπουργός είχε συνομιλία με εθελοντές διασώστες και πληρώματα του ΕΚΑΒ | ΥouTube/Μega

Στην Καρδίτσα ο Πρωθυπουργός – συνομίλησε με πλημμυροπαθείς

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2023, 10:47
Αμέσως μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου που τον μετέφερε στην Καρδίτσα, ο Πρωθυπουργός είχε συνομιλία με εθελοντές διασώστες και πληρώματα του ΕΚΑΒ
|ΥouTube/Μega

Στην Καρδίτσα ο Πρωθυπουργός – συνομίλησε με πλημμυροπαθείς

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2023, 10:47

Στην Καρδίτσα έφθασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού δεκάδων κατοίκων από τα πλημμυρισμένα χωριά του Θεσσαλικού Κάμπου.

Ο Πρωθυπουργός πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αμέσως μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου που τον μετέφερε στην Καρδίτσα, ο Πρωθυπουργός είχε συνομιλία με εθελοντές διασώστες και πληρώματα του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης με πλημμυροπαθείς που είχαν διασωθεί νωρίτερα κατά τη γιγαντιαία επιχείρηση απεγκλωβισμού.

«Δεν θα μείνει κανένας αβοήθητος», υπογράμμισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δεσμευόμενος ότι «θα γίνει άμεση καταγραφή και θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την αποκατάσταση. Το κράτος είναι και θα είναι εκεί, όπως έχει καθήκον» είπε, υπογραμμίζοντας ότι το τεκμήριο της αξιοπιστίας έχει προκύψει από τις προηγούμενες περιπτώσεις.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων, στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα, στήθηκε για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για τον σκοπό αυτόν, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

1) Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Α Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)

2) Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)

3) Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)

4) Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος)

5) Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το υπουργείο Τουρισμού)

6) Πρόσβαση και λειτουργία δομών Υγείας (υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...