232
|

Αναβάλλονται οι προεδρικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2023, 22:11

Αναβάλλονται οι προεδρικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2023, 22:11

Την αναβολή των εκλογών ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις 17 Σεπτεμβρίου, και εφόσον υπάρξει επαναληπτική εκλογή για τις 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, με γνώμονα τις τελευταίες εξελίξεις της φονικής κακοκαιρίας.

Μεταξύ άλλων, το κομματικό όργανο άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «δεδομένες και εγκληματικές» ευθύνες όσον αφορά την «βιβλική καταστροφή» που υφίσταται η χώρα από την κακοκαιρία Daniel.

Παράλληλα εξέφρασε «βαθιά οδύνη» για τις ζωές που χάθηκαν και τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές, δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται».

Στο πλαίσιο των παραπάνω ανακοινώθηκε πως «η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αίσθημα ευθύνης, αποφασίζει την αναβολή των εκλογών ανάδειξης Προέδρου για τις 17 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει επαναληπτική εκλογή για τις 24 Σεπτεμβρίου».

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία για την εκλογή του (ή της) διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου (α’ γύρος) και 16 Σεπτεμβρίου (β’ γύρος).

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος είχε ήδη εισηγηθεί την αναβολή της διαδικασίας, ενώ αντίστοιχο αίτημα έχουν υποβάλει, νωρίτερα την Πέμπτη, και οι υποψήφιοι για την προεδρία Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας. Η σχετική εισήγηση έγινε δεκτή ομοφώνως, ανέφεραν πηγές του ρεπορτάζ.

Είχε προηγηθεί η αναβολή ολόκληρου του προγράμματος του Πρωθυπουργού στη φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...