219
Στιγμιότυπο από ερασιτεχνικό βίντεο στο σημείο που τραυματίστηκε θανάσιμα ο 16χρονος | YouTube/ Le Parisien

Παρίσι: Νεκρός έφηβος μετά από τη σύγκρουση του δίκυκλού του με περιπολικό

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2023, 17:47
Στιγμιότυπο από ερασιτεχνικό βίντεο στο σημείο που τραυματίστηκε θανάσιμα ο 16χρονος
|YouTube/ Le Parisien

Παρίσι: Νεκρός έφηβος μετά από τη σύγκρουση του δίκυκλού του με περιπολικό

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2023, 17:47

Η γαλλική κυβέρνηση έκανε σήμερα έκκληση για ηρεμία έπειτα από τον θάνατο ενός 16χρονου αγοριού το μοτοκρός του οποίου συγκρούστηκε με περιπολικό σε δρόμο έξω από το Παρίσι. Ο νεαρός, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, αρνήθηκε να σταματήσει.

Ο 16χρονος νοσηλευόταν από την Τετάρτη σε κρίσιμη κατάσταση και υπέκυψε στα τραύματά του την Πέμπτη, όπως μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το γραφείο του εισαγγελέα των Βερσαλλιών.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι ο έφηβος δεν σταμάτησε ενώ επέβαινε στο μηχανάκι του, ότι κινούνταν κατά μήκος του πεζοδρομίου και ότι φεύγοντας χτύπησε ένα περιπολικό.

Είπαν ακόμη ότι δύο αστυνομικοί τέθηκαν υπό κράτηση εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας για ανθρωποκτονία που διεξάγεται.

Το δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε στο Ελανκούρ, στο Ιβελίν, δυτικά της πρωτεύουσας, έρχεται μόλις δύο μήνες μετά τον θάνατο ενός 17χρονου βορειοαφρικανικής καταγωγής από σφαίρες αστυνομικού στη διάρκεια ελέγχου σε προάστιο του Παρισιού, τη Ναντέρ, ένα συμβάν που προκάλεσε ένα πενθήμερο επεισοδίων και λεηλασιών σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες που θα διακριβώσουν τις «ακριβείς συνθήκες» του συμβάντος.

«Προφανώς κάνω έκκληση για ηρεμία… Κάνω έκκληση για αυτοσυγκράτηση και προσεκτική εξέταση», είπε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

«Ανεξάρτητα από το πόσο δραματική είναι μια κατάσταση, απαιτούνται απαντήσεις που ακόμη δεν έχουμε».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...