783
Ο Μέσι φαίνεται πως έχει αποστολή να μυήσει τους Αμερικανούς στο... σόκερ | Reuters

Το Λος Αντζελες έστρωσε κόκκινο χαλί για τον Μέσι

Sportscaster Sportscaster 5 Σεπτεμβρίου 2023, 15:11
Ο Μέσι φαίνεται πως έχει αποστολή να μυήσει τους Αμερικανούς στο... σόκερ
|Reuters

Το Λος Αντζελες έστρωσε κόκκινο χαλί για τον Μέσι

Sportscaster Sportscaster 5 Σεπτεμβρίου 2023, 15:11

Αν το φαινόμενο της Μεσι-μανίας, το οποίο εδώ και μερικούς μήνες βιώνουν και οι ΗΠΑ, χρειαζόταν μια (ακόμη) επιβεβαίωση, η παγκόσμια απήχηση του σούπερ-σταρ των γηπέδων επαληθεύτηκε με τρόπο εντυπωσιακό τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/9) στο κοσμοπολίτικο Λος Αντζελες, το σπίτι του Χόλιγουντ. Η πρώτη του εμφάνιση εκεί προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού, και συγκέντρωσε δεκάδες σελέμπριτις στις εξέδρες.

Στην πρωτεύουσα της βιομηχανίας θεάματος ο χρόνος κυλά πιο γρήγορα, και οι επιλογές ψυχαγωγίας είναι αμέτρητες. Στην «Crypto.com Arena», όπου δίνουν τις παραστάσεις τους οι διάσημοι Λος Αντζελες Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς, είναι σύνηθες, η προσέλευση των θεατών να καθυστερεί – πολλοί κάθονται στις θέσεις τους ενώ το παιχνίδι έχει αρχίσει. Αλλά το «Banc of California Stadium», το γήπεδο που φιλοξένησε τον αγώνα της Λος Αντζελες FC (LAFC) εναντίον της Ιντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι, ήταν γεμάτο πριν, καν, οι ομάδες βγουν στο τερέν για ζέσταμα. Και θα είχε γεμίσει ακόμη νωρίτερα, αν οι φίλαθλοι δεν έπρεπε να περιμένουν σε μεγάλες «ουρές», απέξω, για να αγοράσουν μια φανέλα με το όνομά του τυπωμένο στην πλάτη: ροζ (της Ιντερ Μαϊάμι), γαλανόλευκη (της εθνικής Αργεντινής), ή «μπλαουγκράνα» (της Μπαρτσελόνα).

Το κοινό της Λος Αντζελες FC είναι, συνήθως, πολύ συγκεκριμένο. Στο ματς αυτό, όμως, ένα μεγάλο μέρος της εξέδρας κατελήφθη από τους «φαν» του Μέσι, που τον ακολουθούν και σε εκτός έδρας αγώνες. Οι οπαδοί των γηπεδούχων δεν θα είχαν την ευγενή καλωσύνη να τους παραχωρήσουν τις θέσεις τους, αν η παρουσία του «Ψύλλου» δεν εκτόξευε τις τιμές των εισιτηρίων στα ύψη. Σύμφωνα με την εταιρία που τα διαχειρίζεται, η μέση αύξηση ήταν της τάξης του 527%. Τα φθηνότερα κόστιζαν 465 ευρώ.

Οσο η μέρα του αγώνα πλησίαζε, ακρίβαιναν όλο και περισσότερο. Στο Gametime, μια διαδικτυακή πλατφόρμα για αγοραστές της τελευταίας στιγμής, το κόστος τους κυμαινόταν από 745 έως 15.700 ευρώ, αναλόγως με τη θέση. Αυτά των 15.700 ήταν τα ακριβότερα στα χρονικά της κανονικής περιόδου του MLS. Κάποιος που την Κυριακή (Δευτέρα στην Ελλάδα) πλήρωσε 730 ευρώ για να απολαύσει τα «μαγικά» του Μέσι, στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της Λος Αντζελες FC θα δώσει, για την ίδια θέση, 140 ευρώ.

Οι Αμερικανοί λατρεύουν τον Μέσι και το δείχνουν σε κάθε αγώνα του

Στην εξέδρα των VIP βρίσκονταν πασίγνωστοι αθλητές από διάφορα σπορ, καλλιτέχνες, πολιτικοί και επιχειρηματίες. Μεταξύ άλλων, οι ΝΒΑers, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Τζέιμς Χάρντεν. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο Εντουαρντ Νόρτον, η Σελένα Γκόμεζ, ο Οουεν Γουίλσον, ο Τζέισον Σουντεΐκις, ο Τομ Ελις (ο τηλεοπτικός Λούσιφερ Μόρνινγκσταρ). Οι βρετανοί ηθοποιοί, Τζέραρντ Μπάτλερ και Τομ Χόλαντ (φανατικός οπαδός της Τότεναμ). Ο μουσικός και τραγουδιστής, Λίαμ Γκάλαχερ (από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές της Σίτι). Ο πρίγκιπας Χάρι («φαν» της Αρσεναλ) με τη Μέγκαν Μαρκλ. Φυσικά, ο θρύλος των Λος Αντζελες Λέικερς, Μάτζικ Τζόνσον, και ο αμερικανός ηθοποιός, Γουίλ Φέρελ, οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες της LAFC. Στο σύνολο, 40 διασημότητες, σύμφωνα με τη σχετική λίστα που ανακοινώθηκε από το club. Πολλά, ακόμη, γνωστά ονόματα, καθώς και χιλιάδες φίλαθλοι, δεν κατάφεραν να βρουν θέση. Στο γηπεδάκι που χωράει 22.000 θεατές, στριμώχτηκαν 22.921 άνθρωποι – ρεκόρ εισιτηρίων για το «Banc of California Stadium».

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν πρωτοφανή. Υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μέσα και έξω από το γήπεδο -κάτι που δεν συνηθίζεται στις ΗΠΑ-, ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας έκανε κύκλους πάνω από την περιοχή. Παρόλα αυτά, ο φημισμένος σωματοφύλακας του Μέσι, Γιασίν Τσουέκο, χρειάστηκε να… ιδρώσει για το μεροκάματο, κυνηγώντας έναν θεατή που κατάφερε να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και να τρέξει με ανεξακρίβωτες διαθέσεις προς το μέρος του «Λέο».

Αυτή τη φορά ο Μέσι δεν σκόραρε, όμως «σέρβιρε» δυο γκολ σε συμπαίκτες του. Στο ένα από αυτά συνεργάστηκε άψογα με τον Σέρχιο Μπουσκέτς και τον Τζόρντι Αλμπα, σε μια φάση βγαλμένη από τις πιο ένδοξες μέρες της Μπαρτσελόνα. Η Ιντερ Μαϊάμι επικράτησε με 3-1. Ηταν η πιο σημαντική της νίκη από τότε που ο 36χρονος παίκτης φόρεσε τη φανέλα της, καθώς η Λος Αντζελες FC είναι πρωταθλήτρια του MLS.

Στις ΗΠΑ ο Μέσι δεν έχει γευθεί, ακόμη, την πίκρα της ήττας. Εχει πετύχει 11 γκολ (σκοράρει κάθε 56,4 λεπτά, κατά μέσον όρο) και έχει μοιράσει 5 ασίστ σε 10 αγώνες. Κατέκτησε το Leagues Cup, με το οποίο έφτασε τα 44 τρόπαια στη μυθική του καριέρα, ενώ στο πρωτάθλημα η ομάδα του, από ουραγός που ήταν, τώρα διεκδικεί τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ.

Θα χρειαστεί να λείψει για λίγο. Τον περιμένει η εθνική Αργεντινής, η οποία τις επόμενες μέρες θα δώσει τους δυο πρώτους αγώνες της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 (με τον Ισημερινό εντός και τη Βολιβία εκτός). Τα ξημερώματα της προσεχούς Κυριακής, η Ιντερ Μαϊάμι θα αντιμετωπίσει την Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, στο Φορτ Λόντερντεϊλ, χωρίς τον άνθρωπο που τη μετέτρεψε σε παγκόσμιο brand του ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...