330
Από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Εφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο | Dimitris Kapantais / SOOC

Αχτσιόγλου: Οι εκλογές θα φέρουν εμένα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2023, 23:05
Από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Εφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο
|Dimitris Kapantais / SOOC

Αχτσιόγλου: Οι εκλογές θα φέρουν εμένα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2023, 23:05

Την εκτίμηση της ότι θα είναι η επόμενη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σε συνέντευξή της την Παρασκευή η Εφη Αχτσιόγλου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «απολύτως ευπρόσδεκτη η υποψηφιότητα Κασσελάκη».

«Εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα φέρουν εμένα στην προεδρία του κόμματος», τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ερωτηθείσα πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα στην περίπτωση που η ίδια πράγματι αναδειχθεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε να αναφέρει πως αυτό δε θα το πει εκείνη. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη σύγχρονη πολιτική Ιστορία του τόπου. (…) Είναι παρών και ο ίδιος επιλέγει τον βαθμό και το εύρος της δικής του παρέμβασης και συμμετοχής», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, η κυρία Αχτσιόγλου δήλωσε πως η διαδικασία για την εκλογή προέδρου «είναι απολύτως ανοιχτή». «Μπορεί ο καθένας να προσέλθει σε αυτή τη διαδικασία και να διεκδικήσει να γίνει πρόεδρος του χώρου, καταθέτοντας πολιτική και οργανωτική πρόταση. Αρα, εφόσον δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, αυτή η υποψηφιότητα (του κ. Κασσελάκη) είναι απολύτως ευπρόσδεκτη».

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι «το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής» για να προσθέσει πως «η απουσία του προέδρου από το κοινοβούλιο είναι ένα ζήτημα».

Επισήμανε, εξάλλου, πως «εκατό μέρες και κάτι από την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (…) έχουμε φονικές πυρκαγιές, απώλειες ανθρώπινων ζωών, τεράστια οικολογική καταστροφή κι ένα κράτος που απείχε, ένα κράτος που δεν ήταν εκεί για να προστατεύσει, για να προλάβει». «Αυτό που έλειπε ήταν η πρόληψη», υποστήριξε, ενώ υπογράμμισε ότι «η κλιματική κρίση δεν είναι δικαιολογία».

Το Σάββατο το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στις 11.00 π.μ. θα διεξαχθεί το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος.

Η εκλογή προέδρου θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 10 Σεπτεμβρίου, και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος και όσοι-ες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας (10 Σεπτεμβρίου).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...