694
Αισιόδοξος ο Πρωθυπουργός για την «πολύ καλή απόδοση» της οικονομίας | Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης: Οι παραγωγικοί φορείς πιστοποιούν την καλή εικόνα της οικονομίας

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2023, 17:12
Αισιόδοξος ο Πρωθυπουργός για την «πολύ καλή απόδοση» της οικονομίας
| Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης: Οι παραγωγικοί φορείς πιστοποιούν την καλή εικόνα της οικονομίας

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2023, 17:12

Την ευκαιρία να έχει «μια πολύ ουσιαστική συζήτηση», όπως τη χαρακτήρισε, με τους παραγωγικούς, επιστημονικούς, επιχειρηματικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, όπως και με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην πόλη την Τετάρτη, ενόψει της ομιλίας του στα εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ.

Συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι προκλήσεις που χρήζουν αντιμετώπισης στο οικονομικό επίπεδο, και η πρόοδος των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που δρομολογούνται στη βόρεια Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, άλλωστε, «αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει αυτό το σκοτεινό κλίμα, το οποίο λογικό είναι να επικρατεί στην ελληνική κοινωνία λόγω των καταστροφικών φωτιών, ειδικά στην περιοχή του Εβρου, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας, η οποία και πάλι πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς».

Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός μίλησε για «μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα», στεκόμενος στον τουρισμό «ο οποίος φαίνεται να διανύει μια εξαιρετικά καλή χρονιά», στις εξαγωγές «οι οποίες αυξάνονται» και στις «πολλές νέες επενδύσεις οι οποίες δρομολογούνται», ενώ παρέπεμψε στην καθιερωμένη ομιλία στη ΔΕΘ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, όπου θα περιγράψει «σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια την οικονομική πολιτική του επόμενου έτους».

Εστιάζοντας στη Θεσσαλονίκη συνέχισε λέγοντας ότι η πόλη «ουδέποτε είχε βιώσει μια τέτοια πολυδιάστατη παρέμβαση ως προς τα έργα τα οποία δρομολογούνται στο παρελθόν», εξηγώντας πως δεν αναφέρεται μόνο στο έργο του Μετρό –«το οποίο θα αλλάξει άρδην τη λειτουργία της πόλης»– αλλά «σε μια σειρά από σημαντικά έργα τα οποία έχουν πια μελετητικά ωριμάσει και η κατασκευή των οποίων θα ξεκινήσει οσονούπω».

Αναφέρθηκε έπειτα σε κάποια ενδεικτικά, όπως είπε, παραδείγματα, μεταξύ των οποίων το Flyover, «ένα έργο το οποίο είναι απολύτως κρίσιμο προκειμένου να ισορροπήσει κυκλοφοριακά η Θεσσαλονίκη. Ενα έργο το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί και του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή πριν από το τέλος του έτους».

«Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι η κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου και σημαντικού έργου για την πόλη είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποιες πρόσκαιρες αναστατώσεις όσον αφορά τη λειτουργία της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό και σκοπεύουμε να κάνουμε μία σειρά από παρεμβάσεις, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου υφυπουργού, έτσι ώστε η ζωή και η κίνηση στην πόλη να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη, στα πλαίσια των παρεμβάσεων που είναι εφικτές να γίνουν: να προσθέσουμε περισσότερα λεωφορεία, παραδείγματος χάρη στον ΟΑΣΘ, όπου το πρόβλημα -να το τονίσω- δεν είναι η έλλειψη των λεωφορείων, αλλά η έλλειψη οδηγών. Θυμίζω ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση, πριν από το 2019, γύρω στους 250 οδηγούς είχαν μεταταχθεί, είχαν φύγει από τον ΟΑΣΘ για άλλες υπηρεσίες. Την προσθήκη επιπρόσθετων αστυνομικών στην Τροχαία, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση στην πόλη.

»Θέλω όμως όλοι οι Θεσσαλονικείς να αντιληφθούν ότι το έργο του Flyover είναι μία πολύ σημαντική δημόσια δαπάνη για την πόλη. Μιλάμε για έναν δρόμο που θα είναι δωρεάν, έναν δρόμο χωρίς διόδια, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί πραγματικά θα αποσυμφορήσει, σε συνδυασμό με το Μετρό, την κυκλοφορία στην πόλη και θα μιλάμε για μία διαφορετική Θεσσαλονίκη. Προφανώς γι’ αυτό και το έργο αυτό έχει συμφωνηθεί και με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα ξεκινήσει η κατασκευή του εντός των επόμενων μηνών» συμπλήρωσε.

Επίσης, θα ξεκινήσει, το αργότερο τον Ιανουάριο του 2024, «η κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου, σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το έργο πια έχει συμβασιοποιηθεί, η ελληνική πολιτεία έχει ολοκληρώσει όλα όσα έπρεπε να είχε κάνει σχετικά με ζητήματα που αφορούν χρήσεις γης και τον περιβάλλοντα χώρο. Ενα έργο-σταθμός που μαζί με τις υπόλοιπες σημαντικές αναβαθμίσεις που γίνονται στα νοσοκομεία της πόλης, και σε συνδυασμό βέβαια με το νέο ογκολογικό το οποίο θα κατασκευαστεί στο στρατόπεδο “Καρατάσιου”, αλλάζουν άρδην την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην πόλη».

Εξαιρετικά μεγάλη σημασία απέδωσε και στο Thess INTEC, το Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης, μιλώντας για έναν «πνεύμονα» καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. «Αναμένουμε πια μόνο την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Οι πόροι έχουν βρεθεί και εκτιμώ ότι και το έργο αυτό θα αρχίσει να κατασκευάζεται στις αρχές του 2024», σημείωσε.

Κλείνοντας ο Πρωθυπουργός επιφυλάχθηκε εκ νέου για την εκτενέστερη παρουσίαση της κυβερνητικής πολιτικής και των έργων που έχουν δρομολογηθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...