243
|

Μytilineos: Προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Imerys Βωξίτες

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2023, 12:03

Μytilineos: Προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Imerys Βωξίτες

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2023, 12:03

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κατάληξη στις διαπραγματεύσεις της Μytilineοs για την εξαγορά της Ιmerys Bωξίτες, του γαλλικού Ομίλου Imerys, τονίζεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης προς απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξαγορά της Imerys Βωξίτες αφορά τον πρώην βιομηχανικό βραχίονα της S&B, της οικογένειας Κυριακόπουλου, ο οποίος αποκτήθηκε από τους Γάλλους πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Imerys Βωξίτες, αποτελεί εκ των βασικών προμηθευτών βωξίτη της Μytilineos καθώς της πουλά το 60% της παραγωγής της και το υπόλοιπο 40% καλύπτεται από την Imerys.

Πρόσφατα μάλιστα, η Eπιτροπή Ανταγωνισμού δικαίωσε την εισηγμένη στην καταγγελία της (εδώ) για καταχρηστική εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της Imerys Βωξίτες.

Mε την εξαγορά, o Mytilineos θα αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο της παραγωγής βωξίτη κάτι που εξυπηρετεί τον στόχο για αύξηση της παραγωγής αλουμινίου και αλουμίνας και επιπλέον ανοίγει το δρόμο για την παραγωγή ικανών ποσοτήτων Γαλλίου για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της Ευρώπης που σήμερα στηρίζεται κατά 70% στις ασιατικές εισαγωγές.

Η ανακοίνωση της Μytilineos για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την Ιmerys έχει ως εξής:

Σχετικά με κάποια δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συζητήσεις της MYTILINEOS με την IMERYS για την εξαγορά της IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ»), ενημερώνουμε ότι η Εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, οι οποίες είναι σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί.

Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας, η Εταιρεία θα ενημερώσει εγκαίρως κατά την πάγια τακτική της, τόσο το επενδυτικό κοινό όσο και τις αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...