423
| INTIMEnews

«Σύννεφα» στις σχέσεις Ανδρουλάκη με τον Νίκο Παπανδρέου; Τι απαντά ο ευρωβουλευτής

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2023, 15:27
|INTIMEnews

«Σύννεφα» στις σχέσεις Ανδρουλάκη με τον Νίκο Παπανδρέου; Τι απαντά ο ευρωβουλευτής

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2023, 15:27

Υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά; Φήμες ήθελαν βαρύ το κλίμα στις σχέσεις μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και του διαδόχου του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκου Παπανδρέου (σ.σ. ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ανέλαβε τη θέση ως πρώτος επιλαχών μετά την παραίτηση του κ. Ανδρουλάκη ενόψει των εκλογών του περασμένου Μαΐου).

Κάποια εγκωμιαστικά σχόλια του μοναδικού  (μετά τη διαγραφή Καϊλή) ευρωβουλευτή του Κινήματος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά για τον Πρωθυπουργό (με αφορμή την ιστορική ομιλία του στο Κογκρέσο) φέρονται να είχαν προκαλέσει έντονη δυσφορία στη Χαριλάου Τρικούπη, για να έρθουν και νέα «χτυπήματα» μέσω διαρροών και δημοσιογραφικών σχολίων για τη στάση του κ. Παπανδρέου στην υπόθεση των υποκλοπών (με άμεσα θιγόμενο – υπενθυμίζεται- τον ίδιο τον κ. Ανδρουλάκη).

Μεταξύ άλλων στα εν λόγω σχόλια γινόταν λόγος για σκόπιμη απουσία του Νίκου Παπανδρέου  από την κρίσιμη για το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά για τον αρχηγό του, ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου στα μέσα του περασμένου Ιουνίου επί του πορίσματος της Επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές και τα παράνομα λογισμικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Σταυρόπουλου για το «Βήμα της Κυριακής, ο  κ. Παπανδρέου είχε αποχωρήσει την προηγούμενη ημέρα για Αθήνα,  και όχι μόνο δεν ήταν παρών στην κρίσιμη ψηφοφορία, αλλά ούτε καν τοποθετήθηκε στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο ίδιος πάντως, διά του γραφείου του, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική σκοπιμότητα και η απουσία του οφειλόταν καθαρά σε προσωπικούς ιατρικούς λόγους, υπογραμμίζοντας ότι τα διακινούμενα σενάρια εκπροσωπούν άλλες σκοπιμότητες και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ:

Με αφορμή δημοσιεύματα ότι ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου σκοπίμως δεν παρευρέθηκε στην ψηφοφορία της PEGA στις 15 Ιουνίου 2023 για το θέμα των υποκλοπών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, το Γραφείο Τύπου του κ. Παπανδρέου δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε ουδεμία πολιτική σκοπιμότητα και η απουσία του οφειλόταν καθαρά σε προσωπικούς ιατρικούς λόγους.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσει, ότι απουσίασε από την εν λόγω ψηφοφορία λόγω επείγοντος και σοβαρού ιατρικού περιστατικού, και υποχρεώθηκε -την ημέρα της ψηφοφορίας- να επιστρέψει στην Αθήνα εσπευσμένα για τις απαραίτητες εξετάσεις και φαρμακευτική αγωγή. Εξ αυτού του λόγου ακύρωσε και όλες τις υποχρεώσεις του εκείνη την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων ήταν μια εκδήλωση στην Κέρκυρα και για τους λόγους ενημέρωσε αρμοδίως και τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Παπανδρέου βεβαίως και θα υπερψήφιζε το ψήφισμα της Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό ψήφισμα υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, 411 ψήφους υπέρ, 97 κατά και 37 αποχές.

Τα διακινούμενα σενάρια εκπροσωπούν άλλες σκοπιμότητες και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...