178
Από το Λιμενικό διεσώθησαν συνολικά 19 άτομα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ φωτ. αρχειου

Νεκροί σε νέο ναυάγιο δουλεμπορικού έξω από τη Μυτιλήνη

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2023, 09:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/08/2023 13.00
Από το Λιμενικό διεσώθησαν συνολικά 19 άτομα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ φωτ. αρχειου

Νεκροί σε νέο ναυάγιο δουλεμπορικού έξω από τη Μυτιλήνη

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2023, 09:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/08/2023 13.00

Ενα ακόμη φονικό ναυάγιο σκάφους λαθροδιακινητών σημειώθηκε στη Μυτιλήνη, στα βορειοανατολικά του νησιού, όπου τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή άύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Συγκεκριμένα οι μεταναστευτικές ροές τον Ιούλιο του 2023 εμφανίζονται αυξημένες κατά 60% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, με την αντίστοιχη αύξηση τον Αύγουστο να αγγίζει το 80% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στη χερσαία οδό του Εβρου, όπως και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με τη Λέσβο να δέχεται συγκριτικά τη μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο νέο ναυάγιο στη Μυτιλήνη υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί, ενώ διεσώθησαν από το Λιμενικό Σώμα 19 άτομα.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το σκάφος εντοπίστηκε 3 ναυτικά μίλια εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές, οι οποίες όμως δεν ανταποκρίθηκαν και δόθηκε εντολή απο το θάλαμο επιχειρήσεων το Λιμενικό να προχωρήσει σε διάσωση.

Ολοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια για καταγραφή στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο Μαυροβούνι.

Ναυάγιο δουλεμπορικού με έναν νεκρό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας και στη Σάμο. Σώα περισυνελέγησαν 36 άτομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...