259
| Nephele Nomikou / SOOC

Ψυχιατρικά προβλήματα επικαλείται ο κατηγορούμενος για εμπρησμό στον Αυλώνα

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2023, 12:45
|Nephele Nomikou / SOOC

Ψυχιατρικά προβλήματα επικαλείται ο κατηγορούμενος για εμπρησμό στον Αυλώνα

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2023, 12:45

Προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως επικαλείται ο 45χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη ως ύποπτος εμπρησμών στην περιοχή του Αυλώνα, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι ο 45χρονος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού και την Π.Υ. Οινοφύτων και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε ότι είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρεις ενέργειές του, ενώ σε κατ’ οίκον έρευνα που διεξήχθη, βρέθηκαν προσανάμματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες (φωτογραφία κάτω).

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του, Κωνσταντίνος Γώγος, υποστηρίζει ότι ο 45χρονος χρήζει άμεσης θεραπείας λόγω ψυχιατρικού προβλήματος, ενώ διευκρινίζει ότι εδώ και χρόνια δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα και ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

«Ο εντολέας μου δεν θα αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση», καταλήγει ο κ. Γώγος στη δήλωσή του που αναλυτικά έχει ως εξής:

«Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία. Εχει σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης και χρήζει άμεσης θεραπείας. Είναι δραματικό να παρουσιάζεται μία ψευδή εικόνα για την προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση. Δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη Δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Δεν θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...