532
Μπλουζάκια με αυτή τη φωτογραφία αναμένεται να γεμίσουν οι ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες | Fulton County Sheriff's Office/Handout via REUTERS

Τζόρτζια: Η ιστορική φωτογραφία της σύλληψης του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2023, 09:42
Μπλουζάκια με αυτή τη φωτογραφία αναμένεται να γεμίσουν οι ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες
|Fulton County Sheriff's Office/Handout via REUTERS

Τζόρτζια: Η ιστορική φωτογραφία της σύλληψης του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2023, 09:42

Ιστορία έγραψε την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ –για μία ακόμα φορά– καθώς παραδόθηκε στη φυλακή της Τζόρτζια, όπου κατηγορείται για την προσπάθεια ανατροπής του σε βάρος του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020, στην πολιτεία του αμερικανικού Νότου.

Αφού υποβλήθηκε στη νομική διαδικασία σύλληψης, φωτογράφισης, λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και καταβολής χρηματικής εγγύησης για την απελευθέρωσή του υπό όρους, ο κρατούμενος υπ’ αριθμόν P01135809 κατήγγειλε, όπως αναμενόταν, την «παρωδία δικαιοσύνης» και την «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024 από τις αρχές στην Τζόρτζια, όπου του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφθάνει στη φυλακή – Reuters

«Δεν έκανα τίποτα κακό και το ξέρουν όλοι», είπε ο Τραμπ, αφού συνελήφθη τυπικά για την υπόθεση.

Ο 77χρονος πρώην πρόεδρος παρέμεινε στη φυλακή της κομητείας Φούλτον για περίπου 20 λεπτά.

Εκατοντάδες αστυνομικοί επιστρατεύθηκαν για την ασφαλή μεταφορά του Τραμπ στη φυλακή – Reuters

Παρότι βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις ποινικές διώξεις, η τακτική του να αυτοπροβάλλεται ως θύμα πολιτικού διωγμού, συνέβαλε στο να αυξηθεί η δημοτικότητά του, στις τάξεις των ψηφοφόρων της παράταξής του.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη μεταφορά του Τραμπ – Reuters

Ο Τραμπ προηγείται με μεγάλη διαφορά στην κούρσα για την ανάδειξη του υποψήφιου του GOP, υποδεικνύουν δημοσκοπήσεις.

Δεκάδες υποστηρικτές του, κρατώντας πλακάτ και αμερικανικές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή του δικαστηρίου.

Υποστηρικτές του πρώην προέδρου περιμένουν έξω από τη φυλακή – Reuters

Ανάμεσά τους ήταν η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, βουλευτής που εκλέγεται στην πολιτεία, πιστή σύμμαχος του Τραμπ στο Κογκρέσο με πολιτικές θέσεις συχνά ακροδεξιές.

Εντεκα από τους 18 συνολικά κατηγορούμενους για την υπόθεση παραδόθηκαν στην Τζόρτζια. Στην πάνω σειρά και ο Ρούντι Τζουλιάνι – Fulton County Sheriff’s Office/Handout via REUTERS

Η φωτογραφία από τη σύλληψη του Τραμπ (γνωστή στις ΗΠΑ ως «mugshot») θα γίνει «πιο δημοφιλής κι από τη Μόνα Λίζα», είπε η Λόρα Λούμερ, πρώην υποψήφια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς περίμενε έξω από το δικαστήριο, προσθέτοντας πως σκοπεύει να την τυπώσει σε μπλουζάκι.

«Φυλακίστε τον», γράφει το πλακάτ των αντιπάλων του Τραμπ, που επίσης περίμεναν στη διαδρομή – Reuters

Αργότερα, ο Τραμπ ανέβασε στο Twitter την ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη σύλληψή του στο κρατητήριο του δικαστηρίου της κομητείας Φούλτον στην Ατλάντα, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στο μέσο αυτό έπειτα από δυόμισι χρόνια.

Ο πρώην πρόεδρος είχε να χρησιμοποιήσει το Twitter, που στο μεταξύ άλλαξε ιδιοκτήτη και επίσημη ονομασία, από τον Ιανουάριο του 2021, μερικές ημέρες μετά την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Η επιστροφή του Τραμπ στο Twitter – @realDonaldTrump via X and Fulton County Sheriff’s Office/via REUTERS

Τότε, του είχε απαγορευθεί η χρήση τού μέσου λόγω προτροπής σε βία μέσω των αναρτήσεών του. Οταν ο Ελον Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα, τον κάλεσε να επιστρέψει, αλλά είχε αρνηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...