334
Ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον διορισμένο από τη Μόσχα επικεφαλής της διοίκησης του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν | Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Πούτιν: «Εκανε λάθη ο Πριγκόζιν…»

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2023, 21:19
Ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον διορισμένο από τη Μόσχα επικεφαλής της διοίκησης του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν
|Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Πούτιν: «Εκανε λάθη ο Πριγκόζιν…»

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2023, 21:19

Ως «ταλαντούχο επιχειρηματία» που όμως «έκανε λάθη» χαρακτήρισε τον Γεβγκένι Πριγκόζιν ο Βλαντίμιρ Πούτιν 24 ώρες μετά την συντριβή του αεροσκάφους μέσα στο οποίο φαίνεται να επέβαινε ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ.

Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την Πέμπτη «τα ειλικρινή συλλυπητήριά του» στις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του τζετ την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον διορισμένο από τη Μόσχα επικεφαλής της διοίκησης του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Πούτιν εξήρε τις ικανότητες του αρχηγού της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, τον οποίο γνώριζε από τη δεκαετία του 1990.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η αναμονή για να βγει το πόρισμα της επίσημης έρευνας για τη συντριβή του ιδιωτικού αεροσκάφους, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι 10 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό, τονίζοντας ότι η εξέταση θα πάρει κάποιο χρόνο.

«Θα δούμε αυτά που θα πουν οι ερευνητές προσεχώς. Η πραγματογνωμοσύνη είναι σε εξέλιξη σε ό,τι αφορά το τεχνικό επίπεδο και την ταυτοποίηση γενετικού υλικού. Αυτή θα πάρει κάποιο χρόνο» τόνισε.

Χαιρετίζοντας τη «συνεισφορά» του Πριγκόζιν στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παρά τα «λάθη» του, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι η έρευνα «θα φθάσει μέχρι το τέλος».

«Ηταν ένας άνδρας με δύσκολο πεπρωμένο, ο οποίος διέπραξε σοβαρά λάθη στη ζωή του, αλλά αποσπούσε τα αποτελέσματα που χρειάζονταν», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν παρουσιάσει επί του παρόντος κανένα στοιχείο για να εξηγήσουν τη συντριβή του ιδιωτικού αεροσκάφους που, σύμφωνα με την ρωσική πολιτική αεροπορία, μετέφερε τον Πριγκόζιν, το δεξί του χέρι, Ντμίτρι Ούτκιν, και άλλους αξιωματούχους της Βάγκνερ.

Στο αεροπορικό δυστύχημα, το οποίο ενίσχυσε τις φήμες για τη δολοφονία του Πριγκόζιν, ο οποίος έγινε εχθρός του Κρεμλίνου μετά την αποτυχημένη εξέγερσή του, σκοτώθηκαν και οι 10 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Πριγκόζιν είχε χαρακτηριστεί «προδότης» από τον ρώσο πρόεδρο κατά τη διάρκεια της ανταρσίας της 23ης-24ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, ο Πριγκόζιν είχε «επιστρέψει από την Αφρική» την ημέρα της συντριβής του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...