349
Κάτοικος κοιτάζει την πυρκαγιά στη βιομηχανική ζώνη στον Ασπρόπυργο | Κώστας Τσιρώνης/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε τρεις εστίες ταυτόχρονα η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2023, 13:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/08/2023 17:30
Κάτοικος κοιτάζει την πυρκαγιά στη βιομηχανική ζώνη στον Ασπρόπυργο
|Κώστας Τσιρώνης/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε τρεις εστίες ταυτόχρονα η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2023, 13:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/08/2023 17:30

Σε συναγερμό βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι του Ασπρόπυργου καθώς ξέσπασε την Τρίτη πυρκαγιά ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικές εστίες στις θέσεις Λάκκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές. Οπως έχει γίνει γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, χωρίς να έχουν, μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες, απειλήσει κατοικίες.

Λίγο μετα τις πέντε το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής το Λόφου Κυρίλλου προς τη Μάνδρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στις 2.40 το μεσημέρι, ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαδόπουλος μετέδωσε ότι από την περιοχή ακούγονται εκρήξεις, ενώ εργαζόμενοι στη βιομηχανική ζώνη είπαν ότι σκάνε με εκκωφαντικό θόρυβο λαμαρίνες και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι έκλεισε η Αττική Οδός από την είσοδο Ελευσίνας έως κόμβο Περιφ. Αιγάλεω (5) στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, καθώς και στο τμήμα από τον κόμβο Αιγάλεω έως κόμβο Ασπροπύργου στο ρεύμα προς Ελευσίνα, λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λ. ΝΑΤΟ από κόμβο Θριασίου εώς τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δυο ρεύματα και Αγίας Σοφίας και Λ. ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Νωρίς το μεσημέρι εστάλη μήνυμα 112 για τους οικισμούς Ποντίων και Βέρας με οδηγία για κατεύθυνση προς Ελευσίνα, αλλά και για προφύλαξη από τους πυκνούς καπνούς καθώς η κατάσταση είναι αποπνικτική. Νωρίτερα εστάλη 112 για απομάκρυνση από την περιοχή Λάκκα Κάτσαρη.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις, συγκεκριμένα 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και τρία ελικόπτερα.

Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Ακόμη υπήρχε διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Κινέτα – Ανω Λιόσια του Προαστιακού, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, εξαιτίας πυρκαγιάς σύμφωνα με τη Hellenic Train. Η αμαξοστοιχία 1309 ακινητοποιηθηκε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κινέτας. Αναμένονταν καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Τα δρομολόγια του Προαστιακού Κιάτο-Πειραιάς θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα Ανω Λιόσια – Νέα Πέραμος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...