956
Ο Μέρντοκ με τη Ζούκοβα περιδιαβαίνουν τη Μεσόγειο με την ανακαινισμένη υπερπολυτελή «Χριστίνα O» | Creative Protagon / Instagram

Νέος γάμος στα σκαριά για τον Ρούπερτ Μέρντοκ;

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2023, 17:07
Ο Μέρντοκ με τη Ζούκοβα περιδιαβαίνουν τη Μεσόγειο με την ανακαινισμένη υπερπολυτελή «Χριστίνα O»
|Creative Protagon / Instagram

Νέος γάμος στα σκαριά για τον Ρούπερτ Μέρντοκ;

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2023, 17:07

Ολα τα είχαμε αυγουστιάτικα, ο νέος έρωτας  του Ρούπερτ Μέρντοκ μας έλειπε με την πρώην πεθερά του Ρομάν Αμπράμοβιτς και νυν του Σταύρου Νιάρχου… Οπως μας πληροφορεί η Telegraph, ο 92χρονος μεγιστάνας των media και το φημολογούμενο νέο ταίρι του, η 66χρονη Ελενα Ζούκοβα, αλωνίζουν στη Μεσόγειο με το θρυλικό γιοτ του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O», έναντι υπέρογκου ενοικίου. Στη θαλαμηγό, που εθεάθη πρόσφατα έξω από την Κέρκυρα, επιβαίνουν επίσης οι δύο κόρες του Μέρντοκ από τον τρίτο γάμο του με την Γουέντι Ντενγκ, μέσω της οποίας λέγεται ότι γνώρισε την Ζούκοβα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.  Το 1956, σε ηλικία 25 ετών, ο Ρούπερτ Μέρντοκ φόρεσε το πρώτο αλλά όχι και τελευταίο γαμπριάτικο κοστούμι του και αντάλλαξε όρκους με την αυστραλή πρώην αεροσυνοδό Πατρίσια Μπρούκερ. Η επιτυχία της χρονιάς ήταν το «Heartbreak Hotel». Η καρδιά του Μέρντοκ ράγισε αρκετές φορές έκτοτε αλλά δεν χρειάστηκε ποτέ να πηδήξει από παράθυρο ξενοδοχείου, όπως ο άνδρας που ενέπνευσε το τραγούδι του Ελβις Πρίσλεϊ.  Ο πρώτος γάμος του κράτησε 11 χρόνια και κατά τη διάρκειά του απέκτησε μια κόρη, την Προύντενς, η οποία είναι σήμερα μόλις έναν χρόνο  νεότερη από την κυρία Ζούκοβα· ακολούθησαν άλλοι τέσσερις γάμοι, πολλοί αρραβώνες και ερωτικές σχέσεις.

Η πιο πρόσφατη σχέση του με την 66χρονη Αν Λέσλι Σμιθ, πρώην οδοντίατρο και εθελόντρια ιερέα της αστυνομίας, διαλύθηκε τον Απρίλιο, όταν διέκοψε τον αρραβώνα τους μόλις δύο εβδομάδες πριν από τον γάμο τους. Αλλά η καρδιά του Μέρντοκ, ακόμη και στα 92 και μισό, είναι πολύ πιο δυνατή από όσο μπορεί να φανταστεί κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει μπροστά σε ένα νέο ειδύλλιο, γράφει στην Telegraph ο Γκάι Κέλι. Εχει ενέργεια άνδρα με τα μισά του χρόνια, λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν.

Ο μακροβιότερος γάμος του κράτησε 32 χρόνια: Το 1967 παντρεύτηκε την Αννα Μαν, μια νεαρή δημοσιογράφο της Daily Mirror, εφημερίδας του Μέρντοκ στο Σίδνεϊ, και απέκτησαν τρία παιδιά την Ελίζαμπεθ (γεννήθηκε το 1968), τον Λάχλαν (1971) και τον Τζέιμς (1972).

Το 1999, η τότε 30χρονη Γουέντι Ντενγκ, στέλεχος της Star TV στο Χονγκ Κονγκ, σε συνέντευξή της ρώτησε τον Μέρντοκ: «Γιατί η επιχειρηματική στρατηγική σας στην Κίνα είναι τόσο κακή;». Λίγο αργότερα παντρεύτηκαν· ο κροίσος του Τύπου είχε μείνει εργένης μόλις 17 ημέρες. Το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες, την Γκρέις (2001 και την Κλόε (2003). Στην Ντενγκ πιστώθηκε επίσης η ανανέωση του συντρόφου της, που τον σύστησε σε μια ομάδα φίλων, νεότερων και πιο έμπειρων στο πεδίο της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, και ο συνιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ.

Ακολούθησε το 2016 ο γάμος του με τη Τζέρι Χολ, την οποία του σύστησε η ανιψιά του Πένι. Εβγαιναν πέντε μήνες πριν από τον γάμο τους -εκείνος ήταν 84 ετών κι εκείνη 59- αλλά κράτησε μόνο μέχρι το 2022, οπότε χώρισαν κακήν κακώς.

«Τζέρι, δυστυχώς αποφάσισα να βάλω τέλος στον γάμο μας», φέρεται να έγραψε σε ένα email που έστειλε ο Μέρντοκ στην Χολ μια μέρα. «Σίγουρα περάσαμε καλές στιγμές, αλλά έχω πολλά να κάνω… Ο δικηγόρος μου στη Νέα Υόρκη θα επικοινωνήσει αμέσως με τον δικό σου», της είπε κλείνοντας έναν φαινομενικά ευτυχισμένο εξαετή γάμο. Σύμφωνα με το Vanity Fair, η Χολ έλαβε εντολή να εκκενώσει το κτήμα του Μέρντοκ στο Μπελ Ερ εντός 30 ημερών και να αποδείξει ότι τα αντικείμενα που έπαιρνε της ανήκαν, ενώ φύλακες επέβλεπαν τη συσκευασία τους.

Η Χολ ήταν «συντετριμμένη, τρελή και ταπεινωμένη»· λέγεται, μάλιστα, ότι έκαψε ένα ομοίωμα του συζύγου της στο γκριλ της. Ο Μέρντοχ είχε φύγει. Αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι σχεδίαζε να ζήσει εργένικα: «Ο Ρούπερτ μισεί να είναι μόνος. Στα διαστήματα μεταξύ συζύγων ή συντρόφων, οι δικοί του πρέπει να του κάνουν babysitting, να περνάνε χρόνο μαζί του και να του κάνουν παρέα», λέει στην Telegraph μια πηγή που τον γνωρίζει εδώ και 25 χρόνια. «Eτσι είναι προς το συμφέρον τους να έχει σύντροφο».

Ο Μέρντοκ γνώρισε την Αν Λέσλι Σμιθ, όταν την φιλοξένησαν με την Τζέρι Χολ στο ράντσο τους στο Καρμέλ της Καλιφόρνια. Η Σμιθ, η οποία είχε κάνει τρεις γάμους στο παρελθόν, είχε σχέση με τον μάνατζερ του ράντσου, αλλά θαύμαζε πολύ τον Μέρντοκ.

Η τελευταία γυναίκα που φημολογείται ότι κέρδισε την καρδιά του, και δεν είναι καθόλου απίθανος ο γάμος τους, είναι η 66χρονη Ελενα Ζούκοβα, πρώην σύζυγος ενός ρώσου ολιγάρχη. Η Ζούκοβα λέγεται ότι έφυγε από τη Ρωσία το 1991 με την κόρη της Ντάρια (Ντάσα) Ζούκοβα, για την Αμερική, όπου κατοικεί εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Ηταν μοριακή βιολόγος και ειδική στον διαβήτη, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες, πριν συνταξιοδοτηθεί. Σύμφωνα με ρεπορτάζ  του Independent  έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει δύο φορές.

Η κόρη της Ντάσα, γνωστή στους κοσμικούς κύκλους, ήταν παντρεμένη με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, με τον οποίο έχει δύο παιδιά. Το ζευγάρι χώρισε φιλικά μετά από δέκα χρόνια γάμου και το 2019, η Ντάσα παντρεύτηκε τον Σταύρο Νιάρχο με τον οποίο έχουν ήδη αποκτήσει το πρώτο τους παιδί. Η Ντάσα, είναι στενή φίλη της Γουέντι Ντενγκ μέσω της οποίας η μητέρα της Ελενα Ζούκοβα γνώρισε πριν από χρόνια τον Ρούπερτ Μέρντοκ.

Παρά τις πολλές σχέσεις του ο Μέρντοκ δεν ανήκει στο είδος του γυναικοκατακτητή που περιγράφεται στις φυλλάδες του. Θέλει να είναι παντρεμένος ή να έχει μια σύντροφο με την οποία δένεται στενά, χωρίς να κάνει εξωσυζυγικές σχέσεις, λέει ακόμη η πηγή της Telegraph. Συμπληρώνει: «Του αρέσει η καινοτομία και τα νέα πράγματα. Ο τρόπος που αντιμετώπιζε πάντα τις δυσκολίες στη ζωή του ήταν να μην κοιτάξει ποτέ πίσω. Οπότε μάλλον απολαμβάνει το ειδύλλιο μιας νέας σχέσης».

Και φαίνεται ότι η Ζούκοβα, η οποία είναι πολύ έξυπνη και εξοικειωμένη με τον ανδρικό εγωισμό και τις εκκεντρικότητες των δισεκατομμυριούχων, είναι απολύτως ο τύπος του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...