183
| InTime News / ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Τήνο – Παρουσία Μητσοτάκη οι εκδηλώσεις

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2023, 12:01
|InTime News / ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Τήνο – Παρουσία Μητσοτάκη οι εκδηλώσεις

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2023, 12:01

Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 10:00, η τέλεση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σύρου – Τήνου Δωροθέου, ενώ συμπροσευχήθηκαν οι μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.

Ακολούθησε η ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του καταδρομικού «Ελλη» που τορπίλισαν πριν από 83 χρόνια ιταλικά υποβρύχια, όταν στις 15 Αυγούστου 1940 το χτύπησαν παίρνοντας στον υγρό τάφο του Αιγαίου αξιωματικούς και ναύτες, και η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της «Ελλης» από τον Δήμο Τήνου.

Οι λατρευτικές και γιορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας, με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, δέηση από την εξέδρα της πλατείας Παντανάσσης και εκφώνηση τουΠανηγυρικού από τον οικείο ποιμενάρχη Δωρόθεο.

Στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Ελλη» παρίστατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωσταντίνο Φλώρο. Μαζί με τον Πρωθυπουργό στην Τήνο βρέθηκε και η κόρη του Δάφνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...