422
Αγωνιστικά παπούτσια του Σουμάχερ, από την περίοδο του 2005, βγαίνουν στην καλοκαιρινή δημοπρασία (εκτιμώμενη τιμή από $4.000 - $6.000) | RM Sotheby’s

Πόσο κάνουν τα παλιά παπούτσια του Σουμάχερ; Και όχι μόνο αυτά…

Αγωνιστικά παπούτσια του Σουμάχερ, από την περίοδο του 2005, βγαίνουν στην καλοκαιρινή δημοπρασία (εκτιμώμενη τιμή από $4.000 - $6.000)
|RM Sotheby’s

Πόσο κάνουν τα παλιά παπούτσια του Σουμάχερ; Και όχι μόνο αυτά…

Προφανώς θα υπάρχουν πολλοί που θα θέλουν να έχουν στη συλλογή τους κάποιο αναμνηστικό του μεγάλου Μίχαελ Σουμάχερ. Θα είναι ένα αναμνηστικό της ένδοξης πορείας τού επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1.

Από την άλλη πλευρά, αυτήν του πωλητή, πρόκειται για μία πρώτης τάξης ευκαιρία να βγουν κάποια έξτρα χρήματα, όλα εν αφθονία.

Εν προκειμένω, όλα τα αντικείμενα της συλλογής που ο οίκος Sotheby’s βάφτισε «Full Throttle – The Schumacher Collection», προέρχονται από έναν Ιάπωνα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, συλλέκτη που αποφάσισε να τα δώσει προς δημοπρασία.

Αν σκρολάρετε σε όλη τη συλλογή, θα βρείτε από υπογεγραμμένα μεμοραμπίλια, κράνη, γάντια, αγωνιστικές φόρμες, σαμπάνιες μέχρι ένα πίσω φτερό από το μονοθέσιο της Ferrari που οδηγούσε το 2003 ο Σούμι –επίσης με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Γενικώς, πολύ πράμα ενώ, σε άλλο σημείο της επίσημης ιστοσελίδας του γνωστού οίκου δημοπρασιών, ποζάρει και η Ferrari F2001b, το σασί με τον κωδικό «215», με το οποίο κέρδισε το αυστραλιανό Γκραν Πρι, στον πρώτο αγώνα της σεζόν του 2002.

Aπό την άλλη, βλέποντας όλα αυτά τα αναμνηστικά και το οικονομικό νταραβέρι σού κάνει και κάπως καταθληπτικό.

Να ξέρεις, δηλαδή, πως εδώ και δέκα χρόνια ο Σουμάχερ είναι στο κρεβάτι του πόνου χωρίς, ουσιαστικά, να υπάρχουν νέα του (ως γνωστόν, τραυματίστηκε βαριά κάνοντας σκι στι το Δεκέμβριο του 2013) και, την ίδια στιγμή, να πηγαινοφέρνοται προσωπικά του αντικείμενα σε δημοπρασίες για να τα έχει κάποιος να τα δείχνει στο σαλόνι του.

Ή μήπως όχι και το παραβλέπω ρομαντικά; Οπως και να ΄χει, αυτά είναι μερικά από όσα βγαίνουν στο «σφυρί» μαζί με τον αντίστοιχο τιμοκατάλογο.

Γάντια που φορούσε ο Μίκαελ Σουμάχερ το 2005 (από $5.000 – $7.000) / RM Sotheby’s
Μέρος της αεροτομής της Ferrari F2003 που οδηγούσε ο Σούμι το 2003, με την υπογραφή του (από $3.000 – $4.000) / RM Sotheby’s
Ενα από τα κράνη του γερμανού πρωταθλητή από το μακρινό 2001 (από $20.000 έως $25.000) / RM Sotheby’s
Η αγωνιστική φόρμα που φορούσε ο Σουμάχερ, τον Μάρτιο του 2002, στο αυστραλιανό Γκραν Πρι (από $15.000 $20.000) / RM Sotheby’s
Η Ferrari 2001b, το μονοθέσιο με το οποίο σημειώθηκε η ιστορική 150η pole position στην ιστορία της εταιρείας. Στο κόκπιτ καθόταν ο γερμανός πολυπρωταθλητής. Αξία ανεκτίμητη / RM Sotheby’s

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...