243
Αριστερά, διακρίνεται μία στήλη πυκνού καπνού που υψώνεται από το εργοστάσιο | VIDEO OBTAINED BY REUTERS/via REUTERS

Ρωσία: Ενας νεκρός, οκτώ αγνοούμενοι και 60 τραυματίες από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο κοντά στη Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2023, 15:56
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/08/2023, 23:35
Αριστερά, διακρίνεται μία στήλη πυκνού καπνού που υψώνεται από το εργοστάσιο
|VIDEO OBTAINED BY REUTERS/via REUTERS

Ρωσία: Ενας νεκρός, οκτώ αγνοούμενοι και 60 τραυματίες από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο κοντά στη Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2023, 15:56
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/08/2023, 23:35

Ένας νεκρός, οκτώ αγνοούμενοι και περίπου 60 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της έκρηξης που συγκλόνισε το μεσημέρι της Τετάρτης εργοστάσιο στην πόλη Σεργκιέβ Ποσάντ, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.

Μέλη των συνεργείων διάσωσης ανέφεραν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη με πυροτεχνικό εξοπλισμό, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS. Περισσότεροι από 150 πυροσβέστες και αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία συνεχίζεται για την ανεύρεση οκτώ ανθρώπων που αγνοούνται.

Δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων αρκετοί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ανέφερε το γραφείο του δημάρχου της πόλης.

Ο περιφερειάρχης Μόσχας Αντρέι Βορομπιόφ ανέφερε ότι από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε 38 συγκροτήματα κατοικιών, δύο σχολεία, ένα αθλητικό κέντρο και ένα κατάστημα. Συμπλήρωσε πως οι εγκαταστάσεις όπου σημειώθηκε η έκρηξη είχαν μισθωθεί από ιδιωτική εταιρία και ότι έχει διατάξει έρευνα για τυχόν παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας.

Βίντεο και εικόνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια τεράστια στήλη καπνού να υψώνεται στον ουρανό πάνω από το σημείο του δυστυχήματος και σπασμένα παράθυρα σε πολυώροφα κτίρια.

Πυκνός καπνός υψώνεται από το εργοστάσιο – Ekaterina Kalenyuk/via REUTERS

Το εργοστάσιο Ζαγκόρσκ παράγει οπτικό εξοπλισμό για βιομηχανικές χρήσεις, μεταξύ των οποίων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης καθώς και για τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας.

Το TASS ανέφερε ότι οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης δεν πιστεύουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση ουκρανικού drone, καθώς πολλές τέτοιες επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Μόσχα και την γύρω περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...