504
Η Κίσα Σαχάφ (αριστερά) και η κόρη της Αναστάσια Μάιερς, θα γίνουν το πρώτο ζευγάρι μητέρας και κόρης που θα ταξιδέψουν μαζί στο Διάστημα | Virgin Galactic

Μαμά και κόρη από την Καραϊβική θα ταξιδέψουν μαζί στο Διάστημα

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2023, 09:55
Η Κίσα Σαχάφ (αριστερά) και η κόρη της Αναστάσια Μάιερς, θα γίνουν το πρώτο ζευγάρι μητέρας και κόρης που θα ταξιδέψουν μαζί στο Διάστημα
| Virgin Galactic

Μαμά και κόρη από την Καραϊβική θα ταξιδέψουν μαζί στο Διάστημα

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2023, 09:55

Για πρώτη φορά στην ιστορία της εξερεύνησης του Διαστήματος, δύο γενιές από την ίδια οικογένεια θα ταξιδέψουν μαζί εκτός Γης. Η Αναστάσια Μάιερς και η μαμά της, Κίσα Σαχάφ θα γίνουν η πρώτη μητέρα και κόρη που θα πάνε στο Διάστημα. Θα είναι επίσης οι πρώτοι άνθρωποι από την Καραϊβική που θα επιχειρήσουν το ταξίδι.

Το ζευγάρι θα απογειωθεί από το Νέο Μεξικό των ΗΠΑ την Πέμπτη. Η Κίσα ταξίδευε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να διευθετήσει τη βίζα της κόρης της, όταν πήρε μέρος στον διαγωνισμό της Virgin Galactic. Ηταν σε μια πτήση της Virgin Atlantic από την Αντίγκουα στο Λονδίνο, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μια αγγελία.

«Συμπλήρωσα αυτό το λαχείο και ξαφνικά, μήνες αργότερα, λαμβάνω αλληλογραφίες που λένε ότι είσαι φιναλίστ στην εικοσάδα και μετά στην πρώτη πεντάδα, για να γίνεις νικήτρια», αποκαλύπτει στο BBC. «Και ξαφνικά, ποιος μπαίνει στην αυλή του σπιτιού μου; Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον. Ολη η ομάδα μπήκε στο σπίτι μου λέγοντας “εσύ είσαι ο νικητής, θα πας στο Διάστημα”».

Η Αναστάσια λέει ότι ήταν η απόφασή της να ταξιδέψει από την Καραϊβική για σπουδές στη Σκωτία που της έδωσε την ευκαιρία να πάει στο Διάστημα. «Αν δεν είχα επιλέξει τυχαία το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν και αν δεν χρειαζόταν να κάνουμε μια τεράστια παράκαμψη για να λάβω τη βίζα μου, δεν θα πηγαίναμε στο Διάστημα», εξηγεί. «Νιώθω ότι έπρεπε να συμβούν πολλά πράγματα σε πολύ συγκεκριμένες στιγμές, για να καταλήξουμε εδώ».

Η δευτεροετής φοιτήτρια φιλοσοφίας και φυσικής λέει ότι το να έρθει για σπουδές στη Σκωτία, ήταν μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις της ζωής της, αλλά «οδήγησε σε θαυμάσια πράγματα που μου συμβαίνουν». Η αποστολή, που ονομάζεται «Galactic 02», είναι η δεύτερη εμπορική διαστημική πτήση που πραγματοποιεί η αμερικανική Διαστημική εταιρεία – και η πρώτη με πελάτες που πληρώνουν επί του σκάφους.

Η διαφημιζόμενη τιμή για μια βόλτα με την πυραυλάκατο έφτασε στα 450.000 $ (410.000 ευρώ). Η πρώτη αποστολή, «Galactic 01», πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Εφτασε σε υψόμετρο 279.000 ποδιών (85 χιλιομέτρων). Πιστεύεται ότι και η δεύτερη αποστολή θα επιχειρήσει τον ίδιο δρόμο.

Η Αναστάσια, που θα είναι το δεύτερο νεότερο σε ηλικία άτομο που θα πάει στο Διάστημα, λέει ότι ελπίζει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία για να εμπνεύσει άλλους. «Αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό για μένα, τόσο στη Σκωτία και στην Αντίγκουα, όσο και οπουδήποτε αλλού έχω δεσμούς», εξομολογείται. «Ελπίζω ο κόσμος να με υποστηρίζει. Η πρόθεσή μου είναι απλώς να σπάσω τους φραγμούς που θέτουμε στον εαυτό μας, ή που μας θέτει ο κόσμος».

«Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι δεν έχει σημασία από πού προέρχεσαι, ποιος είσαι – οτιδήποτε– το όνειρό σου είναι το όνειρό σου και μπορείς να το πραγματοποιήσεις, παρά το τι λέει οποιοσδήποτε άλλος», συμπληρώνει η Αναστάσια. Η Κίσα προσθέτει: «Για εμένα και την κόρη μου μαζί, είναι κάτι περισσότερο από ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα – ξεπερνά ακόμα και το φεγγάρι!».

Το ζευγάρι μαμάς και κόρης θα βρεθεί στο διαστημόπλοιο μαζί με τον βρετανό Ολυμπιονίκη Τζον Γκούντγουιν από το Νιούκασλ. Ο αθλητής θα γίνει το δεύτερο άτομο με Πάρκινσον που θα ταξιδέψει στο Διάστημα – καθώς και ο πρώτος Ολυμπιονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...