359
Ο υπ. Πολιτικής Προστασίας στη συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής στο Open | Open/YouTube

Κικίλιας για πυρκαγιές: Ερχεται δύσκολη εβδομάδα με ανέμους 7,8, και 9 μποφόρ

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2023, 09:45
Ο υπ. Πολιτικής Προστασίας στη συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής στο Open
|Open/YouTube

Κικίλιας για πυρκαγιές: Ερχεται δύσκολη εβδομάδα με ανέμους 7,8, και 9 μποφόρ

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2023, 09:45

Σε μια σύλληψη ενός ατόμου προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου στον Άγιο Στέφανο, το οποίο κατηγορείται για εμπρησμό: αυτό αποκάλυψε, το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας έδωσε συνέντευξη στο Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και μιλώντας για τον ανθρώπινο παράγοντα στο φαινόμενο των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και για την αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρηστές, που συμφωνήθηκε στη συνάντησή του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, νωρίτερα την εβδομάδα, είπε ότι ένας άνδρας πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτο υλικό και μάλιστα, πρόλαβε και έβαλε τη φωτιά, η  οποία κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις 1.670 πυρκαγιές που είχαμε μέσα στον Ιούλιο», υποστήριξε ο κ. Κικίλιας.

«Ερχεται δύσκολη εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές», προειδοποίησε παράλληλα ο κ. Κικίλιας. «Από αύριο Δευτέρα θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας».

«Ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης και αυτό το βλέπουμε στην Κέρκυρα όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια μεγάλη πυρκαγιά στο βόρειο μέρος του νησιού και χθες  εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχές και χαλαζόπτωση», σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο ίδιος προσέθεσε: «Η Πολιτεία δίνει τα κονδύλια κάθε χρόνο εγκαίρως για τους καθαρισμούς και την πυροπροστασία, όσον αφορά στο δημόσιο χώρο, και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της οφείλει να αξιοποιεί κάθε ευρώ από αυτούς τους πόρους. Πρέπει να υπάρχει έγκαιρος καθαρισμός αλλά και καλύτερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συλληφθείς στον Άγιο Στέφανο είναι ένας 87χρονος που συνελήφθη στη 01.30 τη νύχτα.

Ο 87χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε αντιληπτός από έναν 39χρονο κάτοικο της περιοχής, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ξερά χόρτα, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Αμέσως ο 39χρονος ειδοποίησε την Άμεση Δράση και λίγα λεπτά αργότερα ο ηλικιωμένος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Διονύσου, το οποίο διενεργεί προανάκριση και σχηματίζει δικογραφία για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...