365
| Shutterstock

Λάρισα: Σε κρίσιμη κατάσταση 43χρονη αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2023, 11:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/08/2023, 14:44
|Shutterstock

Λάρισα: Σε κρίσιμη κατάσταση 43χρονη αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2023, 11:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/08/2023, 14:44

Σοκ έχει προκαλέσει στη Λάρισα, και όχι μόνο, το σοβαρό συμβάν ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής: ένας 52χρονος ξυλοκόπησε άγρια τη 43χρονη σύζυγο του, η οποία μάλιστα είναι αστυνομικός.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης και σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το περιστατικό ξεκίνησε όταν το ζευγάρι άρχισε να καβγαδίζει, με τον 52χρονο να γρονθοκοπεί τη γυναίκα στο πρόσωπο και σε όλο της το σώμα. Στο σημείο έφτασε περιπολικό της αστυνομίας, ο άνδρας συνελήφθη και η 43χρονη αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, στην κοιλιακή χώρα και ότι είχε υποστεί ρήξη νεφρού, με συνέπεια να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ζευγάρι οδηγούνταν συχνά σε προστριβές και ο 52χρονος φέρεται πως είχε υπάρξει κακοποιητικός σε βάρος της γυναίκας και κατά το παρελθόν. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών, με τον εισαγγελέα να αναβαθμίζει κατόπιν το κατηγορητήριο σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Επικοινωνία Οικονόμου με το θύμα

Την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος στην πορεία της αποθεραπείας της εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την αστυνόμο, θύμα ενδοικογενειακής βίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας της 43χρονος, επισήμανε πως πλέον υπάρχει το νομικό πλαίσιο και οι υποστηρικτοί θεσμοί για τον περιορισμό τέτοιου είδους φαινομένων και υπογράμμισε πως η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Στην Αστυνόμο Α’, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, η οποία νοσηλεύεται στο Γ.Ν Λάρισας, τηλεφώνησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου. Ο Υπουργός μίλησε μαζί της, της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος στην πορεία της αποθεραπείας της.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγου Λ. Μαυρόπουλου, ενώ παράλληλα ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας της Αστυνόμου Α’.

Η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Διαθέτουμε, πια, το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο και τους υποστηρικτικούς θεσμούς για να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...