420
Ο Κάπτεν Κερκ διακτινίζει το ολόγραμμα του από το Λος Αντζελες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας | Shutterstock for Advertising Week APAC

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ σε συνέδριο με το ολόγραμμά του

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2023, 21:05
Ο Κάπτεν Κερκ διακτινίζει το ολόγραμμα του από το Λος Αντζελες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας
|Shutterstock for Advertising Week APAC

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ σε συνέδριο με το ολόγραμμά του

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2023, 21:05

Ως Κάπτεν Κερκ, κυβερνήτης του αστρόπλοιου «Enterprise», ο Γουίλιαμ Σάτνερ ζητούσε τακτικά από τον αρχιμηχανικό του, Σκότι, να τον διακτινίσει από το σκάφος του σε έναν πλανήτη. Η θρυλική, πλέον ατάκα «Beam me up, Scotty», θα μπορούσε να αντηχεί στα γραφεία μιας εταιρείας τεχνολογίας με έδρα το Λος Αντζελες τον περασμένο μήνα.

Η εταιρία Proto έχει αναπτύξει αυτό που περιγράφει ως «την πρώτη και μοναδική στον κόσμο πλατφόρμα ολογραφικών επικοινωνιών» – και χρησιμοποίησε τον 92χρονο Σάτνερ για να επιδείξει την τεχνολογία. Ο βετεράνος ηθοποιός «διακτινίστηκε» σε ένα διαφημιστικό συνέδριο στο Σίδνεϊ αυτή την εβδομάδα, ενώ βρισκόταν ασφαλής σε ένα στούντιο στην Καλιφόρνια.

Η ρεαλιστική εικόνα του, που έμοιαζε με γιγάντια φιγούρα δράσης, εμφανίστηκε σε ένα ειδικό κουτί, από όπου απευθύνθηκε στο κοινό στην Αυστραλία. «Είστε 7.000 μίλια μακριά και είμαι εδώ στο Λος Αντζελες», είπε στο κοινό. «Και μπορείτε να ακούσετε κάθε λέξη που λέω. Είναι σαν να είμαι εκεί. Είμαι στον τηλεφωνικό θάλαμο».

Η εταιρία Proto έχει αναπτύξει αυτό που περιγράφει ως «την πρώτη και μοναδική στον κόσμο πλατφόρμα ολογραφικών επικοινωνιών» – και χρησιμοποίησε τον 92χρονο Σάτνερ για να επιδείξει την τεχνολογία (Shutterstock for Advertising Week APAC)

Το ολόγραμμα του αμερικανού ηθοποιού εμφανίστηκε μέσα σε μια «μηχανή δύο μέτρων», διαστάσεων τηλεφωνικού θαλάμου, με μια εικόνα υψηλής ευκρίνειας 2D, που παράγει την ψευδαίσθηση ότι τα αντικείμενα που παρουσιάζει έχουν τρεις διαστάσεις. Η τεχνολογία υπόσχεται να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να απευθύνεται σε κοινό από οπουδήποτε στον κόσμο, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στα λογισμικά βιντεοκλήσεων, όπως το Zoom.

Ωστόσο, η τεχνολογία της Proto δεν φαίνεται να είναι ακόμη τέλεια. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια επίδειξη την Τρίτη έγινε μετ’ εμποδίων, με το κοινό να βλέπει για λίγα λεπτά μια κενή οθόνη. «Υπάρχει πάντα ένα ποσοστό κινδύνου όταν έχουμε  μια νέα τεχνολογία», δικαιολογήθηκε ο Σάτνερ, όταν η εικόνα του εμφανίστηκε μέσα στη συσκευή στο Σίδνεϊ, λίγα λεπτά αργότερα.

Ο Ντέιβιντ Νούσμπαουμ, διευθύνων σύμβουλος της Proto, είπε ότι ο Σάτνερ ήταν η φυσική επιλογή για την επίδειξη της τεχνολογίας. «Ο Γουίλιαμ Σάτνερ σφράγισε την ιδέα της ολομεταφοράς στη φαντασία μας με τις ερμηνείες του στο “Star Trek” και τώρα μπορεί να διακτινίζεται οπουδήποτε στη Γη, στην πραγματική ζωή», εξήγησε στους Times του Λονδίνου.

Ο Σάτνερ, μια καλτ τηλεοπτική φιγούρα, γνωστός για τον ρόλο του ως Κάπτεν Κερκ, καθώς και για την ερμηνεία του ως Τι Τζέι Χούκερ, τηλεοπτικός αρχιφύλακας της αστυνομίας, είναι γνωστός για τις τολμηρές του πρωτοβουλίες. Το 2021 έγινε το γηραιότερο άτομο που βρέθηκε στο Διάστημα, όταν ταξίδεψε με ένα σκάφος της Blue Origin.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...