• Το «Κράτα το φιλί» και τα άλλα βιβλία που πήρε για το καλοκαίρι η Εφη Αχτσιόγλου

    Στον ΣΥΡΙΖΑ, οι υποψήφιοι αρχηγοί δίνουν τον δικό τους αγώνα, ντάλα Αύγουστο, για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως γνωστόν κάνει διακοπές στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

     

    Η αναφορά στο American dream του απερχόμενου αρχηγού δεν είναι τυχαία. Διότι το φαβορί για τη διαδοχή του, η Εφη Αχτσιόγλου, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Δυτικού Τομέα Αθηνών, κάνει μια ιδιαίτερα «αμερικάνικη» καμπάνια.

     

    Για παράδειγμα, την ώρα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ασχολείται με το «κίνημα της πετσέτας» της Πάρου –μια ακόμη άτσαλη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καπελώσει ένα κίνημα πολιτών– η κυρία Αχτσιόγλου μας παρουσιάζει μέσω social media τα βιβλία που αγόρασε και σκοπεύει να διαβάσει το καλοκαίρι.

     

    Η πρώην υπουργός πήγε στο εναλλακτικό αλλά πολυδιαφημισμένο βιβλιοπωλείο «Κομπραί» στα Εξάρχεια και αγόρασε τέσσερα βιβλία: τη συλλογή διηγημάτων του Αλεξάντρ Γκριν με τίτλο «Το νησί Ρενό», το μυθιστόρημα «Ζήσε γρήγορα» της Μπριζίτ Ζιρό (βραβείο Goncourt 2022), το έργο της ανθρωπολόγου Φρανσουάζ Εριτιέ «Το αλάτι της ζωής» και το «Κράτα το φιλί» του ιταλού ψυχαναλυτή Μάσιμο Ρεκαλκάτι.

     

  • Η ανάρτηση του Μπακογιάννη από το γήπεδο του Παναθηναϊκού

    Μία ημέρα αφότου παρουσίασε τον συνδυασμό του, με τον οποίο θα διεκδικήσει τον Οκτώβριο την επανεκλογή του στη δημαρχία της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης έσπευσε να δει από κοντά την ομάδα της πόλης –και να κάνει τη σχετική ανάρτηση στα social media, διότι αν δεν ανεβάσεις κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σαν να μην έγινε.

     

    Ο κ. Μπακογιάννης, λοιπόν, πήγε το βράδυ της Τρίτης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για να παρακολουθήσει τον επαναληπτικό αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο, ματς κατά το οποίο η ελληνική ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

     

    Για τον κ. Μπακογιάννη, βέβαια, ήταν μια ακόμα πιο σημαντική βραδιά, διότι όπως ανέφερε ήταν η πρώτη φορά που πήγε στο γήπεδο με την κόρη του, Δανάη. Εστειλε δε ένα μήνυμα στους φίλους του ΠΑΟ ότι σε λίγα χρόνια οι αγώνες της ομάδας θα δίνονται στο υπερσύγχρονο στάδιο του Βοτανικού, έργο το οποίο ανέλαβε προσωπικά και το έχει προωθήσει όσο λίγοι.

     

     

  • Η Μαρία Κορινθίου παρέμεινε πιστή στον Γιώργο Πατούλη και απέσυρε την υποψηφιότητά της

    Στα απόνερα της κομματικής καρατόμησης του Γιώργου Πατούλη, ο οποίος λόγω ενός ζεϊμπέκικου έχασε το χρίσμα της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής και απέσυρε ταπεινωμένος την υποψηφιότητά του, να πούμε ότι δεν είναι όλοι οι συνυποψήφιοί του που δέχτηκαν με χαρά να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του νέου «γαλάζιου» εκλεκτού Νίκου Χαρδαλιά, όπως είχε ζητήσει και προεξοφλήσει διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, το Μέγαρο Μαξίμου.

     

    Η ηθοποιός Μαρία Κορινθίου, για παράδειγμα, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να ασχοληθεί άλλο με τις αυτοδιοικητικές εκλογές – αρκετά το έκανε.

     

    Μόλις την περασμένη Παρασκευή είχε ανακοινωθεί ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα με την παράταξη του κ. Πατούλη –την ίδια ημέρα που είχε ήδη αρχίσει να αμφισβητείται ο χορευταράς περιφερειάρχης.

     

    Και τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της, καθώς είχε δεχτεί να ασχοληθεί με τα κοινά «αναλογιζόμενη ότι θα βρεθώ δίπλα σε έναν άνθρωπο ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια της θητείας του “αγκάλιασε” επιτυχημένα θέματα του πολιτισμού και των καλλιτεχνών» –στοιχείο που ο κ. Χαρδαλιάς πιθανότατα δεν έχει κατά την αντίληψη της κυρίας Κορινθίου, η οποία υπογράφει τη σχετική διακοίνωση ως «Το Μαράκι σας» (καρδούλα).

    Φαίνεται πάντως ότι ο κ. Πατούλης το έχει με τον χώρο του θεάματος: Τη μία τον στηρίζει η Κατερίνα Στανίση (βλέπε χθεσινή Βαβέλ, εδώ), την άλλη μια ηθοποιός του διαμετρήματος της κυρίας Κορινθίου.




text
  • Στο ΕΣΥ έχει προσφορά μέχρι το τέλος του χρόνου δωρεάν απογευματινά χειρουργεία


    10 Σεπτεμβρίου 2024, 14:54